Langkawi, a malajziai paradicsom
Réka & Vilmos története

Bátran elmondhatjuk magunkról, hogy Langkawi szerelmesei vagyunk. Tíz éve minden évben, január közepén elutazunk oda, ahol megélhetjük a „paradicsomi feelinget”.  Ugyanazt a szállodát választjuk, mivel – bár nagy világutazók vagyunk -, itt találtuk meg azt, a számunkra minden tekintetben megfelelő szolgáltatást, amit egyszerre egy helyen még soha.

Ez a sziget nem a bulizni vágyóké, ide megpihenni, relaxálni és a természetben gyönyörködni érkeznek az emberek a világ minden tájáról. Elsősorban gyönyörű a tengerpartja – Andaman – már a neve is varázslatos, fehér homokos, hosszú sétákra ad lehetőséget, miközben csodálni lehet a hegyeket és az élőlényeket. A hegyet általában úgy mutatják be, mint a „az állapotos nő” képét, mivel a vízről a partra tekintve valóban olyan, mintha egy nagypocakos kismamát látnánk.

Számtalan madárfajnak ad otthont a sziget, az ember csak kapkodja a fejét a káprázatos színeken, amit a természet produkálni képes a madarak tollaiban. A hangok a másik kedvencünk, miközben sétálgat az ember, átadva magát a kellemes szellőnek és napsütésnek, a tenger morajló hullámainak hangja keveredik a különböző madarak énekeivel.

Az itt élő emberek végtelenül kedvesek a turistákkal, örülnek és megragadnak minden lehetőséget a beszélgetésre. Mi már jó néhány barátra, ismerősre tettünk szert az évek folyamán, akikkel évközben is tartjuk a kapcsolatot.

A hajókirándulásoknak se szeri se száma, a tenger felől nézve a sziget maga a Paradicsom. A vizet és a vízi állatok kedvelőinek ajánlatos program lehet az Underwater World, ahol rengeteg terrárium és akvárium található

Mi minden évben a Quatar Airlines-szal utazunk, januárra már meg is vásároltuk a jegyünket. A légitársasággal nagyon elégedettek vagyunk, mindig udvarias és kedves a személyzet, az étel ízletes, mindenféle ételérzékenységre található menü. Különösen örülünk, hogy most először átszállás nélkül, Dohából közvetlenül Langkawin landolhatunk*.

Még több desztinációért látogass el a Qatar Airways oldalára !

*Elérhető 2019 október közepétől.