Fanni és Marcell története – Da Nang: Vietnám Szingapúrja

Jártál már Vietnámban? Olvasóink, Fanni és Marcell azon szerencsések közé tartoznak, akik elutazhattak a mesés szépségű országba. Olvasd el beszámolójukat!

Vietnám, te csodás!

„Délkelet ázsiai utazásaink során lehetőségünk volt többször is eljutni Vietnámba és kijelenthetjük, az egyik legszínesebb ország a régióban. Gyönyörű rizsteraszok, nyüzsgő városok, tökéletes strandok, szuper finom ételek; csak pár dolog, ami elsőre eszünkbe jut az országról. Sokan csak Észak – vagy Dél – Vietnámot célozzák meg utazásaik során, pedig Közép-Vietnám is varázslatos dolgokat rejt, számos szépséges strand és gyarmati város otthona.

Da Nang – Vietnám egyik leggyorsabban fejlődő városa – pont félúton helyezkedik el a két ikonikus város, Ho Chi Minh – az egykori Saigon – és a jelenlegi főváros, Hanoi között. A város fontos kikötő volt a francia gyarmati időkben, aztán az amerikai katonák élvezték fehér homokos strandjait a háború idején. Manapság 5- csillagos rezortok és gazdasági beruházások színtere. Sokan az egyik legélhetőbb vietnámi városnak tartják. 30 km hosszú partszakasz, modern épületek, autentikus éttermek, piacok, vadregényes hegyek és kulturális emlékek adják a város látnivalóinak tökéletes egyvelegét.

Látnivalók

Kezdjétek a napot a Son Tra hegyen, a Linh Ung Pagodánál! A pagoda otthont ad Vietnám legnagyobb Buddha szobrának, és pazar kilátás nyílik a városra. A Buddha szobor 17 emeletes és lenyűgöző látványt nyújt. Ezután irány a My Keh strand – Vietnám egyik legszebb strandja – és egyetek egy jót a part mentén elhelyezkedő számos étterem valamelyikében!

Kihagyhatatlan látnivaló a Márvány-hegy, ahol a templomok sokasága és a természet összefonódása nyűgözött le minket a legjobban. Vadregényes barlangok, alagutak, szobrok, szépséges templomépületek, pagodák. Az öt mészkő- és márványhegy az öt őselemről lett elnevezve, igazi spirituális látványosság. A naplemente pedig egyszerűen eszméletlen. Az estét lezárhatjátok egy sétával a Han folyón átívelő Sárkány hídon vagy a rooftop bárok egyikében.

Ha mindez még nem lenne elég meggyőző, a Da Nangnál lévő – Trường Sơn hegység – nemcsak a világ leghosszabb felvonójának ad otthont, hanem Vietnám egyik legújabb látványosságának is, az 1400 méteren ívelő Arany hídnak, ahonnan pazar a kilátás és különlegessége, hogy két óriási kéz tartja. Da Nang elhelyezkedése más szempontból is tökéletes. A városból indul a Hai Van hágó, amit a világ legszebb útszakaszának tartanak és amin keresztül eljuthatunk Hué városáig. Huéban összpontosul Vietnám kulturális és spirituális csodáinak tekintélyes része. Neve vietnamiul harmóniát jelent, ami a város leírhatatlan hangulatát hűen tükrözi. A város az UNESCO világörökség része, s ez lelkes látogatókat vonz a világ minden tájáról.

Továbbá mindössze egy órányira fekszik Da Nangtól Hoi An, Délkelet-Ázsia egyik legromantikusabb városkája. A szintén UNESCO világörökség részét képező Hoi An óvárosában gyakorlatilag minden épület egy műemlék, minden háznak saját múltja, története van és szinte mindegyikben a mai napig az eredeti család leszármazottjai élnek. A város már az első évszázadban Délkelet-Ázsia legnagyobb kikötőállomása volt. Ennek köszönhetően a város építészetére, kultúrájára jelentős befolyást gyakoroltak a külföldi kereskedők: indiaiak, kínaiak, japánok, hollandok.

Hoi An a legszebb kisváros, ahol eddig jártunk. Szuper éttermek, cuki kávézók, lampion boltok. Ottlétünkkor a díszes utcák, épületek, hidak már napközben is pazar látványt nyújtottak, de amint lement a nap, felkapcsolódott a több ezer lampion városszerte, a folyó mentén pedig kívánságlámpások vízre eresztése koronázta meg a napunkat.”

Tetszett a beszámoló, szívesen megtudnál egyéb érdekességet Közép-Vietnámról? Kövesd Fanni és Marcell Instagram- és Facebook-oldalát, ahol még több csodás fotót találsz!