Balatonra költözik a Red Bull Air Race

A már klasszikussá vált hazai futamnak idén a Balaton-parti üdülőváros, Zamárdi ad otthont, így a világ legjobb pilótái ezúttal a tó csodás panorámájával a háttérben repülnek majd.

A Red Bull Air Race légi motorsport sorozat a sebesség, a precizitás és az ügyesség tökéletes kombinációját igényli. A 14 részt vevő pilóta minden évben a legnagyobb teljesítményű versenyrepülőkkel, ikonikus helyszíneken csap össze egymással, szárazföld és víz fölött egyaránt. A 2003-ban alakult Air Race eddig összesen több mint 90 futamot rendezett a világ öt kontinensén. A páratlan precizitást és ügyességet ötvöző versenyen a pilóták csupán néhány méterrel a föld felett repülve, légi kapukból kialakított, technikás pályákon akár 370 kilométer/órás sebességgel is száguldhatnak. Mivel a bajnokság a legfejlettebb légi motorsport sorozat a világon, a versenyzés csúcsát jelenti az elitpilóták számára.

Magyarország a Red Bull Air Race bölcsője: itt rendezték 2003-ban a sportág történetének második futamát, és innen származik a verseny úttörő pilótája, Besenyei Péter is. 2019-ben a világbajnokság már 13. alkalommal érkezik hazánkba, ám ezúttal a megszokott fővárosi helyszínt felváltva a mezőny Közép-Európa legnagyobb tavának déli partjára költözik.

„A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának.”

– mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség (Hungarian Tourism Agency)

Zamárdi közel másfél évtizedes tapasztalattal bír a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, és a város adottságai tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére. A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak.

„Pilótáink és partnereink alig várják, hogy újabb rajongókkal találkozhassanak, és ezen a gyönyörű helyszínen repülhessenek, amelynek szerepe a vitorlás és egyéb vízi sportok terén is meghatározó. Nagyon várjuk, hogy újabb fejezetet nyissunk a Red Bull Air Race és Magyarország páratlan történetében.”

– tette hozzá Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője.

A 370 km/órás sebességgel száguldó versenyzőkkel az érdeklődők július 13-án és 14-én találkozhatnak Zamárdiban.

blank
Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség (Hungarian Tourism Agency)

Jegyinformációkért és a legfrissebb hírekért látogass el a Red Bull Air Race weboldalára.