A „vintage” 3 budapesti helytartója

Előfordult már velem hogy a metrón utazva felfedeztem, a mellettem álló lánnyal kabáttól sálig szinte teljesen össze vagyunk öltözve. Azt hiszem, egy pillanatban mosolyogva összenéztünk, mert neki is feltűnt a dolog.

Nos, az ehhez hasonló eseteket lehet elkerülni azzal, ha a népszerű fast fashion butikok helyett a belváros tematikus üzleteiben vagy menőbb turkálóiban szemezgetünk a ruhák és kiegészítők között. Sokkal kevesebb az esélye, hogy új szerzeményünk szembesétál velünk az utcán, az egyedi darabokra vadászóknak ezért javasoljuk előszeretettel a lenti három üzletet. Vigyázat, a pénzköltés garantált!

#Próbafülke

Végtelenül nőies, ellenállhatatlanul csinos pin-up és vintage stílusú alkalmi ruhái és kiegészítői miatt került listán élére a Nyugati pályaudvartól 2 percre meglelhető Próbafülke. Készülj fel náluk a közelgő esküvőszezonra; beszerezheted „a” ruhát, amit a vendégseregben rajtad kívül senki más nem fog viselni.

#LoveBug Vintage

A Margit körúti lakásbolt régi kincsekkel, ruhákkal, cipőkkel, táskákkal és észerekkel van megtömve. Az észbontó kínálat mellett + pont, hogy az apró vintage ékszerdoboz kutyabarát. Egyedi újdonságok, és a jövő divatját idéző, megbabonázó különlegességek várják, hogy a kosaradba kerüljenek.

LoveBug Vintage
Forrás: LoveBug Vintage (Facebook)

#Szputnyik Shop

Mindegy, hogy a fesztiválszezonon szeretnél egyedi szettben tündökölni, vagy a nyaralásra keresel valami különlegeset, a Szputnyik két budapesti üzletében kincsekre találsz. Összehasonlíthatatlan a hely varázsa; az eklektikus térben új és használt ruhák lógnak a vállfákon. Ha jól jönne pár vagány kiegészítő, itt keresd.

Forrás: Szputnyik shop (Facebook)

+1: Látomás

Ugyan nem vintage, nem is fast fashion. A termékkínálat teljesen egyedülálló; a Látomásban kapható pret-á-porter ruhaneműk a hétköznapi divatot képviselik, mégis olyan érzést adnak viselőiknek, mintha a kifutóra termettek volna. Bőven van miből válogatni, és az árak sem szálltak el. Nálunk nyerő!

Forrás: Látomás (Facebook)

A listát még sok-sok budapesti üzlettel ki tudnánk egészíteni; neked melyik a kedvenced?