Hétvégi programajánló 03. 7-10.

Kevés dologban vagyunk annyira biztosak, mint abban, hogy a hétnek a legjobb része a hétvége. Ismét összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat, csütörtöktől egészen vasárnapig. A listánkon találtok bulit, gasztró, kulturális és sporteseményt, kültéri és beltéri programokat is. Nektek csak válogatni kell!

Csütörtök – március 7.

Schatzi Minidisco – Szatyor – 15:00

Ugye emlékeztek még az Akácfa utcai menőbbnél menőbb vintage cuccokat áruló kincsesbányára, és a legendás minidisco-kra, vagyis a város legjobb, nem házi házibulijaira? Ha igen, akkor jó hírünk van, ugyanis egy délután – este erejéig visszatér SCHATZI a város budai oldalára, a Szatyor Bár és Galériaba.

On the Spot: 9 hónap alatt a Föld körül | filmvetítés 1. – Semmelweis Orvostudományi Múzeum – 17:00

A 9 hónap alatt a Föld körül című sorozatban Cseke Eszter és S. Takács András a születés apropóján járja körül a világot. A műsor hetedik évadát több mint másfél éven át forgatták Ázsiától Amerikáig. A világ leghíresebb bábáival dolgoztak, néha békés születésházban, máskor háborús övezetben, vagy épp katasztrófa sújtotta területen. Az aktuális részről: Cseke Eszter és S. Takács András Mexikóba utazik, hogy egy különleges születésházban mutassa meg, milyen a háborítatlan szülés. Ősi maja tradíciók a hegyekben, modern papa-mama jóga a városban, egy orvos, aki úgy döntött, hogy bába lesz, és exkluzív felvételek egy megrázóan emberi szülésről.

Stern Lili: LOOP POOL – Bethlen Téri Színház – 19:00

Lassan egy éve készülök az előadásra, ami, ki merem jelenteni, hogy eddigi munkáim legnehezebbike, ugyanis nemcsak, hogy a társulatommal ( A-LIST) való együttes munka hiányzik nagyon, hanem nehéz témát is választottam. Rengeteg történettel, emberrel találkoztam a testképzavar (elsődlegesen anorexia) témája kapcsán, ami új nézőpontokat mutatott be nekem a testről, a pszichéről, magamról. Az előadás igaz, hogy öt nő történetéből inspirálódott, és a hozzám egyik legközelebb álló anorexiás lány megsegítésére készült, de minden olyan férfinak és nőnek is készítettem, aki már valaha küzdött a saját testével.”

blank

Péntek – március 8.

Nagy Budapesti Palacsintafesztivál – Kőrösy József utca – vasárnapig

Több mint 100 féle palacsinta vagy palacsintából készült finomság egy helyen. Mindemellett gofrik, csokoládék és édességek forrón és hidegen. A hölgyeknek pedig nőnap alkalmából különleges meglepetéssel kedveskednek. A rendezvényen a kiállítókon túl lesz közös palacsinta sütés, palacsinta evő verseny, finom , az évszakhoz illő forró italcsodák, borok, pálinkák , utcazene és minden mi szem szájnak ingere!

blank

Garrard Conley: Eltörölt fiú| Könyvbemutató – ELTE BTK – 14:00

A Love in Action intézményesített programja és a Biblia segítségével heteroszexuálisként, a bűnös késztetésektől megtisztulva és istenhitében erősebben kellett volna felemelkednie. Garrard azonban a borzalmas és brutális módszerek ellenére végül azt az erőt találta meg, amely a valódi énje felfedezéséhez, valamint a megbocsátáshoz és kitöréshez vezette.A beszélgetés résztvevői: Papp András, a Keresztények a melegekért csoport egyik alapítója és
Laborczi Dóra, újságíró, evangélikus teológus, az ELTE BTK doktorandusz hallgatója. A beszélgetés vezetője: Simon Krisztián.

A könyvről írt kritikánkat itt olvashatod el.
blank

TokajMagic – Pezsgőforradalom? – Villa Bagatelle – 16:30

Míg az aszú után a száraz bor és (az aszú alatti) szamorodni típusú borok forradalma megindult a 2000-es évek elején, addig a buborékok csak ezt követően, az évtized második felében kezdtek el tudatosan felpezsdülni az első palackokban. Hogy ez valós forradalom lett-e/lesz-e, s hogy minőségben meddig sikerül nyújtózni a tokaji adottságokkal, az lehet hogy még egyrészt korai kérdés, másrészt az első néhány fecske azért már itt szárnyal, s a tavaszt biztosan elhozzák nekünk, hisz ezek a pezsgők már összekóstolhatók. Ha pedig így van, miért is ne kóstolnánk őket össze?

blank

Colette|Premier előtti közönségtalálkozó Johnny K. Palmerrel – Cinema City Allee – 19:00

A Colette megtörtént eseményeken alapul. Sidonie-Gabrielle Colette francia író, újságíró, színésznő, pantomimművész, akit 1948-ban irodalmi Nobel-díjra jelöltek a Gigi című művéért. A Gigi nagyszerű színházi sikert aratott, s több filmfeldolgozás is készült belőle, többek között az 1958-as hollywoodi musical, amely 9 Oscar-díjat nyert, s megkapta a legjobb film aranyszobrocskáját is. Az esemény vendége: Johnny K. Palmer – a film egyik szereplője, énekes, dalszerző, színész.

blank

Piramis – Barba Negra -20:00

Több, mint három év kihagyás után ismét Piramis koncert Budapest egyik legnagyobb szórakozóhelyén, a Barba Negrában. A zenekar 2019-ben új műsorral lép színpadra, ahol a jól ismert slágerek mellett, néhány ritkán hallható dalt is becsempésznek a repertoárba. Vendégzenekar egy akusztikus duó, a Jar Of Soul lesz, akik az RnB/Soul/Funk hangzásvilágú saját szerzeményekből és igényes átdolgozásokból építi fel műsorát.

blank

Szombat – március 9.

Mikve túra – Várkert Bazár – 11:00

Tudtad, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? Fedezzük fel együtt a régi zsidó utca rejtett kincseit! A túra során bejárjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével.

blank

Art&Design Market Antroposhu – Morrisons2 – 11:00

Antropos.hu Fashion&Art&Design Market vásár illetve a külön teremben Antropos.hu&FESS Gardrób vásár, kerekasztalbeszélgetés, a Morrison’s 2 klub fedett/fűtött udvarán. Kerekasztalbeszélgetés 14 órától lesz, melynek moderátora Tarnóczi Balázs – az Antropos.hu szerkesztője. A belépés ingyenes.

blank

Váll fejlesztés workshop – Gymnastics Method – 11:00

A vállízület az egyik legkomplexebb, és egyben legkényesebb, -sérülékenyebb ízületünk. Rengetegen küzdenek vállsérüléssel, legyen szó kezdő, vagy gyakorlott hobbisportolóról. Az ülő életmódból eredő tartásproblémák miatt is jelentősen megnőhet a vállsérülések kockázata. Amennyiben szeretnéd elkerülni a vállsérüléseket, a legjobb megoldást nyújtuk neked: a megelőzést! Ha már korábban megsérült a vállad, már mozogsz, de még mindig nem az igazi, akkor is ezen a workshopon a helyed, mivel gyakorlataink a rehabilitációban is használatosak!

blank

Hétvégi pezsgés – ARAZ – szombat és vasárnap 12:00 és 15:00 között

Az Araz új hétvégi programja könnyed ebédszünetet kínál egy-egy rohanó hét után. A vendégek saját ízlésüknek megfelelően állíthatják össze háromfogásos ebédjüket (2 előételből, 3 főételből és 2 mennyei desszertből választhatnak). Neked csak hátra kell dőlnöd és élvezned Barka Áron, Chef de Cuisine gasztronómiai különlegességeit korlátlan pezsgő- vagy pezsgőkoktél (mimóza, bellini) és üdítő fogyasztással megspékelve. A hangulatról, hétről hétre kellemes élő zenével gondoskodnak.

blank

Nőnapi Kölcsönlakás vetítés Haumann Mátéval és Szabó Simonnal – Cinema City Westend – 20:40

Nőnap alkalmából szombat este irány a Cinema City Westend mozi! Nézzétek meg a Kölcsönlakást 20:40-től, a film előtt most extra meglepetésben lehet részetek, ugyanis a film főszereplői Szabó Simon és Haumann Máté virággal kedveskednek a hölgyvendégeknek.

blank

 

Válogatáskazi Party – Fröccsterasz – 23:00

Ace Ventura újabb állati ügyben nyomoz: vajon ki a legnagyobb partyállat a pesti éjszakában? A válasz ugyan még nincs meg, de Fulton haverjától kapott egy fülest, hogy hol kell keresnie… A 90’s és 2000’s évek legdurvább slágerei, hajnalba nyúló közös éneklések, és “hazamenni nem akarás”! Ez nem lehet más, csak egy Válogatáskazi Party!

blank

Vasárnap – március 10.

Mozart-nap 2019 – Zeneakadémia – 11:00

„Mozart: az élet maga” – fogalmazott találóan a nagy angol karmester, Sir Colin Davis, jószerint mindannyiunk közös benyomását tömören összefoglalva. Ezt a kivételes tüneményt ünnepli a lassanként hagyományossá váló tavaszi Mozart-nap is: délelőttől egészen késő estig, a Zeneakadémia Nagytermében és a Solti Teremben, a Concerto Budapesttel és nagyszerű vendégeivel.

blank

Mexican Brunch – Tereza – 11:00

Simogató, meleg napsugarak és madárcsicsergés, itt a tavasz! Március 9-10-én, szombaton és vasárnap ismét reggelire terítik Mexikót! Friss, gyümölcsös smoothiek, rántottás különlegességek, édes és vega finomságok is várnak titeket.

blank

A KV Társulat bemutatja Euripidész: Médeia – Trafó – 19:00

Mi történik, ha egy látszólag jól működő házasságban a férfi el akarja hagyni a nőt, de a nő ezt nem akarja, nem tudja elfogadni? Milyen megoldások, kiutak maradnak számára? Bevonhatja-e kettejük konfliktusába a gyerekeit? Jegyár:
2000 Ft, diák: 1600 Ft.

blank