Márciusban is a Pesti Vigadóban a helyünk

Ha kulturális programra vágyunk, elsőként mindig a Pesti Vigadó jut az eszünkbe. Mivel szeretjük előre megtervezni a programjainkat, megnéztük, mivel készül a Pesti Vigadó márciusban. A számunkra legizgalmasabbnak ígérkező programokat össze is gyűjtöttük, hogy nektek is ajánlhassuk őket. 

Tárlatvezetés Szemethy Imre grafikusművésszel – március 5. (kedd) 17:00

A művész romantikus, szürreális, valamint zenei, irodalmi és bibliai vonatkozású elemekkel átszőtt sajátos képi és álomvilága szín- és formavilágában az esztétikai élményt előtérbe helyező rézkarcain, grafikáin és festményein egyaránt visszaköszön. Badacsonyi Sándor sokrétű, több grafikai alkotói technikában is kiteljesedő életművéből válogatást nyújtó tárlaton olajfestményeit számos csoportos (Antwerpen, Berlin, Bécs, Budapest, Chicago, Frankfurt, Graz, London) és egyéni (Budapest, Hamburg) kiállítás után első alkalommal láthatja a nagyközönség a Pesti Vigadóban.

blank

Az Alteo bemutatja: BDZ – Az energia hangja – március 10. (vasárnap) 19:30

Az 1806-os esztendő a remekművek egész sorával gazdagította a zene irodalmát. Ekkor keletkezett a fent említett G-dúr zongoraverseny mellett Beethoven Harminckét zongoravariációja, Hegedűversenye, a III. Leonóra-nyitány, a Razumovszkijnak ajánlott három vonósnégyes, és mai hangverseny második darabja, a IV. szimfónia is.  Ami a szimfóniatermést illeti, csaknem három év telt el az Eroica megalkotása óta. Ezen idő alatt Beethoven több vázlattal foglalkozott, megvalósításra azonban az a szimfónia-terve került, amely mintegy ellentétpárja a Harmadiknak, és könnyed, vidám hangulatát tekintve inkább a Másodikhoz áll közel.

blank

Friderika: Kinek mondjam el… – március 19. (kedd) 19:00

Friderika 1994-ben, az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Magyarországot a „Kinek mondjam el vétkeimet” című dallal. A mai napig ez a negyedik a legjobb helyezés, amit magyar induló elért ezen a nemzetközi versenyen. A Pesti Vigadó patinás jellegéből adódóan kitűnő helyszín egy 25 éves jubileumi koncert megrendezésére, ahol a fesztiváldal mellett számos más sláger is hallható lesz Friderikától, a legújabb szerzeményekkel színesítve az estét.

blank

Tárlatvezetés Gundel Takács Gábor műsorvezetővel – március 28. (csütörtök) 17:30

Badacsonyi Sándor (1949–2016) grafikus, festőművész emlékkiállítása a sokrétű, több alkotói technikában is kiteljesedő életműből nyújt válogatást. A művész romantikus, szürreális, valamint zenei, irodalmi és bibliai vonatkozású elemekkel átszőtt sajátos képi és álomvilága szín- és formavilágában az esztétikai élményt előtérbe helyező rézkarcain, grafikáin és festményein egyaránt visszaköszön.

blank

A bűvös szekrény – március 30. (szombat) 16:00

A sorozat zenés színházi előadásainak sorában ezúttal egy XX. századi magyar remekműben, Farkas Ferenc A bűvös szekrény című vígoperájában gyönyörködhetünk. A sok nevetést ígérő előadás Horváth Zoltán Erkel-díjas, Érdemes Művész utolsó rendezése, amelynek színpadra kerülését már sajnos nem érhette meg. Az ő ötletei alapján megvalósuló produkcióval e nagy színházi rendezőre és elhivatott tanárra is emlékeznek.

blank