D. Tóth Kriszta különleges akcióval készül születésnapjára

Minden gyereknek jár egy újabb születésnap címmel indít adománygyűjtést D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyarország nagykövete. DTK a saját közelgő évfordulója alkalmából arra kér mindenkit, hogy jókívánság vagy ajándék helyett támogassa az UNICEF immunizációs kampányát. Azért, hogy a világ legnehezebb sorsú gyerekeinek is esélyt kapjanak az egészséges életre.

„A születésnap időszaka akarva-akaratlanul mindig egyfajta számvetést hoz magával; mi mindenen vagyok túl, hol tartok, merre megyek, mit sikerült, mit nem sikerült elérnem. Ebben a számvetésben idén oda jutottam, hogy kimondom: a világ szerencsés feléhez tartozom, mindenem megvan, amire szükségem van – ami pedig nincs, azért majd megdolgozom”

– mondta D. Tóth Kriszta, aki február elsején ünnepli 44. születésnapját.

Rengeteg gyerek él a világon, akinek az a legnagyobb ajándék, hogy megélheti a következő születésnapját. Évente több mint másfél millióan halnak meg olyan betegségekben, amelyek megfelelő védőoltásokkal megelőzhetők lennének. Magyarország a világ élvonalába tartozik a csecsemők és gyerekek átoltottságának terén. „A mi gyerekeink szinte 100 százalékos immunizációban, védőnői- és orvosi ellátásban részesülnek. Éllovasnak lenni azonban felelősséggel jár. Felelősséggel tartozunk a nálunk szerencsétlenebb sorsú gyerekekért” – magyarázza D. Tóth Kriszta, miért döntött úgy, hogy idén lemond a születésnapi ajándékokról a gyermekek javára, és indít saját adománygyűjtő akciót az UNICEF Every Child Alive kampányának támogatására. Mert mindenkinek joga van, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségek ellen.

A gyűjtés január 25-től február 8-ig tart, és noha az eredeti célösszeget a jószívű adományozóknak köszönhetően órák alatt sikerült elérni, a gyűjtés folytatódik. A kampány végén az UNICEF és D. Tóth Kriszta kisorsol egy szerencsést a támogatók közül, aki elkísérheti egy napjára DTK-t.

Ezen az oldalon bárki támogathatja D. Tóth Kriszta kampányát vagy akár kitűzheti saját célját, és önálló adománygyűjtést indíthat. Az UNICEF olyan követek jelentkezését várja, akik a szülinapjukat szeretnék jótékony célra felajánlani. DTK kampánya remek példa arra, hogy közös összefogással, sok kicsi sokra megy alapon, milyen fantasztikus eredményt lehet elérni.