A Netflix legújabb önfejlesztő műsora rendet tesz, és nem csak a fejekben

Tidying Up with Marie Kondo címen nemrég új műsor indult a Netflix gondozásában, reménysugarat hozva minden olyan otthonba, ahol a felhalmozódott lom szinte élhetetlenné teszi a mindennapokat.

A nézőket nem csupán a műsor háziasszonya, Marie Kondo elbűvölő személyisége rejtette rabul, hanem a téma is. A szereplők mellet a tv képernyője előtt ülőket is arra ösztönözte, szabaduljanak meg rég nem használt holmijaiktól, amelyeket eddig szentimentális kötődésük miatt nem voltak képesek kidobni.

A felhalmozott ruhák és kihasználatlan tárgyak a szobák akkora részét elfoglalják, hogy kerülgetni kell őket, szinte kiszorítják a lakókat abból az élettérből, ahol idejük értékes részét töltik. Marie Kondo segítségével viszont átvehetik azokat a lépéseket, amelyek megérttetik velük, mitől, és hogyan kell megválniuk. Az ázsiai hölgy korábban hatalmas sikerű könyvet is írt a témában, ami Japánban 2011-ben, az USA-ban pedig 4 évvel ezelőtt került a könyvespolcokra.

A január az új kezdetek és a megújulás hónapja; ha neked sem ártana egy inspiráló löket akár lakásod, akár gardróbod rendberakására, meríts ihletet a lenti videóból!