Újra itt a hétvége! – Mutatjuk a legjobb programokat!

Reméljük, december 5-én este mindenki kikészítette a bakancsát a Mikulásnak, és talált is benne valami finomságot másnap reggel. Mi most nem finomságot, hanem egy nagy ütős programajánlót adunk nektek, melyben a karácsony központi szerepet kap. Következzék hétvégi programajánlónk. 

Csütörtök – december 6.

Könyvbemutató | Türk Péter – Minden nem látszik – Ludwig Múzeum – 17:00

A Minden nem látszik című, Türk Péter életművét feldolgozó kiállításunkhoz kapcsolódó katalógus bemutatója. E hiánypótló kötet a kiállítás anyagán alapul, de több is annál: az itt olvasható, többségükben először publikált szövegek különböző irányokból közelítik meg Türk művészetét.

Vad Art Kiállítás 9 (Wild Art Exhibition) – Dürer Kert – 17:00

Csatlakozzatok a Vad Art 2. évadának következő epizódjához! A szervezők már alig várják, hogy újra láthassanak benneteket a varázslatos világukban, ahol a legvalószínűtlenebb és a legszürreálisabb események valósággá válnak és ahol nem kell rejtegetned a csodálatos személyiséged. Ahol vadlehetsz. Tele meglepetésekkel, gyönyörű műalkotásokkal, őrült muzsikával, tombolával és sok minden mással is várnak benneteket!

FAQ Színház: Zabhegyező – Magyar Nemzeti Múzeum – 17:30

Salinger kultikus regényének 16 éves főhőse most a Magyar Nemzeti Múzeumban keresi a húgát. És beszél. Magáról, a világról. A helyspecifikus monodrámában Georgita Máté Dezső kelti életre Holdent. Lázadó hős vagy meg nem értett zseni? Mindenki döntse el maga. Olyan kérdéseket feszeget, amelyek minden fiatal felnőttet foglalkoztatnak, csak nem mindenkiben van hozzá kellő bátorság, hogy szembe nézzen velük és a rájuk adott válaszokkal. Azért eleven, azért élő még ma is, mert húsba vágóan nyers és egyenes. Mint jó esetben minden fiatal. Ha hagyják. Felnőttként pedig titkon reméljük, hogy még mindig van bennünk egy kis Holden, és nem sikerült a társadalomnak teljesen elpusztítani.

blank

Gereben Zita – Opus Jazz Club – Opus Jazz Club – 20:00

Gereben Zita harmadik nagylemeze Az én fesztiválom címet kapta, nem véletlenül: az énekesnő új anyagával fesztiválozni hívja közönségét. Az albumon Zita és zenekara bátran keveri az akusztikus hangzást az elektronikus tánczenével, a jazzel, az R’n’B-vel és a funkkal, melynek eredményeként izgalmas popzenét kapunk. Így – akár egy fesztivál különböző színpadain – a lemezen és a koncerten is mindenki megtalálhatja a kedvére való műfajt. Az énekesnő koncertjein olyan utazásra invitálja közönségét, melyet zenekarával együtt elsöprő lendülettel varázsolnak egy nagyszerűen szórakoztató közös élménnyé.

blank

Budapest Fashion Nights – több helyszínen – december 9-ig

December 6 és 9. között közel 50 magyar divattervező várja a divat szerelmeseit és azokat is, akik még csak most fedezik fel a magyar márkákat. Merülj el te is ebben a különleges és egyedi világban, és ismerd meg személyesen a kollekciók megálmodóit.

blank

Péntek – december 7.

II. Rénszarvasgyár (Karácsonyi gyűjtés hontalan kutyáknak) – Szent István tér – 10:00

MancsTapasz Rehabilitációs Alapítvánnyal és a Frank Kutyamasszázzsal együttműködve a gazdátlan menhelyen élő és mentett kutyusok részére szerveznek adománygyűjtést, hogy nekik is legyen igazi ünnep a karácsony, és szebbé tegyük nekik az év végét. Aki fázik annak takaróval, aki éhes, étellel. November 24-től az Újpesti Karácsonyi Vásáron a FreeArt faházában várjék a kisebb, nagyobb csomagokat.

blank

Global Cooking Night 2018 – Markó utca – 17:30

Idén 14. alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikernek örvendő Global Cooking Night, ahol a világ minden tájáról származó szakácsaink mutatják meg Nektek kultúrájuk legjavát. Ebben az évben többek közt indonéz, japán, francia, koreai, brazil és vietnámi ételkülönlegességeket kóstolhattok meg. Mindez körítve remek italokkal és hangulatos zenével. Dress code: koktélparti. Diákjegy: 3000 Ft, Teljes árú: 3500 Ft.

blank

Animal City videópályázat és díjátadó – Trafó – 18:30

Mi a különbség állat és ember között? Ma ember vagy állat vagy? Milyen állat lennél? Hogy érezné magát ez az állat a városban? Milyen képessége lenne, ami neked nincs? Hogyan viszonyulna másokhoz? A performatív díjátadón az alkotókból és a Trafó munkatársaiból álló zsűri értékeli az Animal City által inspirált pályaműveket, melyek közül a legjobbakat az eredményhirdetés után meg is tekinthetitek.

blank

Premier / Gangaray Artistic Program – Bethlen Téri Színpad – 19:00

Az előadás középpontjában a viharos találkozások, a pillanat erejében megbúvó rövid intimitás adta lehetőség van. Hogyan és miként érzékelik egymást az emberek egy a viharos élet adta momentumban, ahol kevés idő jut egymás érzelmi világának megismerésére? Kell-e, fontos-e önmagunk teljes valójának kinyilatkoztatása, vagy veszítsük el a gyeplőt, és engedjük magunkat láttatni a világ számára?

blank

Bécsi klasszikus mesterek, világhírű előadók – Pesti Vigadó – 19:30

Ton Koopman holland orgonaművész és karmester a régizene hiteles megszólaltatását célul kitűző mozgalom egyik, világszerte legismertebb vezéralakja. Tarkövi Gábor a Berlini Filharmonikus Zenekar szóló-trombitása, a Karajan Akadémia tanára. Mozart 16 évesen komponálta sorrendben 19. szimfóniáját, amelynek különlegessége a négy kürt használata, különlegesen magas hangfekvésben. Haydn Trombitaversenye a mester utolsó versenyműve, 1796-ban komponálta, az akkor újdonságnak számító szelepes trombitára. Beethoven II. szimfóniáján még felismerhető Haydn öröksége, de már benne van az az átütő erő, amely későbbi műveinek legjellemzőbb tulajdonsága.

blank

MikulásFutás – Rákosmente BSI Futónagykövet – Rákoskeresztúr Népkert – 17:00

A Mikulásfutás, a Népkert térköves útvonalán kerül megrendezésre. A gyülekező helyszíne a játszótér melletti terület. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött a létszám alakulásának nyomon követhetősége végett.
Ebben a táblázatban a résztvevők név és születési év megadásával jelentkezhetnek az eseményre.

blank

Szombat – december 8.

Szimpla Kutya – Kutyabarát karácsonyi vásár – Szimpla Kert – 12:00

A Kutyabarát.hu és a Szimpla Kert szervezésében kutyabarát karácsonyi vásárt tartanak, ahol a kézműves- és kutyabarát termékek beszerzésén túl a látogatók megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait. A belépés ingyenes. A rendezvényen a Cofidis Kutyaszemmel kampányának köszönhetően „adomány leadási pont” is lesz, melynek segítségével a Hangya Közösséget támogathatjátok!

blank

Art&Design Market Antroposhu – Morrisons2 – 10:00

Nézelődj és vásárolj kényelmesen, válassz hazai tervezők, egyedi tervezésű termékei közül minden korosztálynak. A kiállítók, illetve árusítók között számos divattervező, kiegészítő-tervező, kézműves, ötvös/ékszer-készítő, festő, grafikus, digitális művész munkájával ismerkedhetnek meg a látogatók, akár el is beszélgethettek az alkotókkal, és ami a legjobban tetszik, azt meg is vásárolhatják. A fedett és fűtött helyszínre a belépés ingyenes, ruhatárat is tudtok használni, az italpultban üdítő és alkoholos italok is kaphatóak.

blank

Adventi Vásár – Magyar Nemzeti Múzeumban – december 9-ig

Mindig vágytál rá, hogy a régi korok tárgyait hazavidd? Megajándékoznád szeretteid, de még nincs ötleted mit vegyél nekik Karácsonyra? A Nemzeti Múzeum olyan múzsa, ahol az elmúlt évezred tárgyai pozitívan hatnak az alkotói energiára. Magyarország történelmi hagyományőrző kézműves mesterei a legszebb portékáikkal készülnek december 8-án és 9-én a III. Történelmi Kézműves Vásárra és Hagyományőrző Találkozóra. Ezen a hétvégén a történelem különböző korszakai a vásári kavalkád jegyében nyílnak meg előtted a múzeum évszázados falai között. Most nem csak láthatóvá, hanem átélhetővé is válik a történelem.

blank

Harry Potter Mozinap #1: Bölcsek Köve – Pólus Center – 9:00

Találkozz jelmezesekkel és éld át újra a Harry Potter élményt! Az esemény végén ingyen megnézheted a Harry Potter és a Bölcsek Köve filmet! Böngéssz a varázsvilág témájú termékek között, árusainknál megtalálod a következő relikviádat! Beszélgess kedvenc, meglepetés szinkronszínészeddel egyenesen a Roxfortból! A rajzverseny eredményhirdetését is a találkozón rendezik meg.

blank

Endless Summer 2018 – We Love To Surf – Tereza – 17:00

Az éves szörftalálkozó elérkezett. Idén is több okunk van arra, hogy miért töltsük együtt december második szombatját. Mottónk a szokásos: várunk mindenkit, aki már egyszer felállt a deszkájára, elkapott egy hullámot, akár az Óceánon, akár egy motorcsónak mögött wakesurf-özve, vagy még csak álmodik róla. Az este egyik legfontosabb célja a magyar surf 2018-as tablójának létrehozása. Küldj egy képet magadról surf deszkán vagy surf deszkával. A fotót a peter.makacs@boardsport.hu címre küld és a neved feltüntetése mellett azt is oszd meg velünk, hogy mióta szörfözöl és általában hol szoktál.

blank

Women on Women – Home Alone (?) – Toldi – 23:00

You better watch out, You better not cry, Better not pout, I’m telling you why, Santa Claus is coming to town. Ne maradj le erről az őrületes Mikulás bulirról, ahol lesz tombola , egy kis reszketés, és természetesen az elmaradhatatlan WOW hangulat. Három szerencsés nyertes egy egész éves WOW belépőt nyer.

blank

Vasárnap – december 9.

Adventi Mesehotel a százéves Gellértben – Danubius Gellért Hotel – 10:00

December 8-án és 9-én ismét kitárja ajtaját az ország legnagyobb gyerekszobája. Advent alkalmából újra mesehotellé változik az idén 100. születésnapját ünneplő szállodánk benne megannyi programmal, a kütyümentes sárkánykuckótól, a vasútmodell kiállításon át, a Gellért születésnapjára íródott mesejátékig.

blank

Adventi koszorúk és karácsonyi díszek, családi workshopon – 2B Galéria

Jó érzés saját készítésű koszorúkat, kopogtatókat, asztaldíszeket tenni az ünnepi asztalra! Ezeket a tárgyakat a tanfolyamon csak természetes anyagokból állíthatod össze, vegyes tartós örökzöldekből. A virágkötészeti fogások elsajátítása mellett a résztvevők segítséget kapnak saját stílusuk megtalálásában is. Az oktatókkal együtt választják ki, hogy milyen örökzöldből kössék le koszorúalapjukat, milyen színű gyertyákat, milyen kiegészítőkkel rakjanak össze. Leginkább növényi részekkel (toboz, dió, termések), fatárgyacskákkal, üvegdíszekkel dekorálhatod fel az alkotásokat, melyeket a három órás foglalkozás után magukkal vihettek otthonaitokba.

blank

Nirvana Acoustic – Lugosi Dani & Takács Vilkó – A38 – 19:30

A grunge műfaj fő zászlóvivője, a Nirvana 1993 novemberében vette fel az azóta kultikussá lett unplugged albumát New Yorkban. Kurt Cobain saját szerzeményei mellett olyan, a zenekar által nagyra értékelt dalokat is műsorra tűztek, amelyek azóta eggyé váltak a zenekar munkásságával. Lugosi Dani és Takács Vilkó pár éve indította útjára a Nirvana Acoustic duót, ahol a legendás album dalai mellett olyan tételeket is színpadra vittek a zenekar repertoárjából, amelyek hangulatukban teljes mértékben beleillenek az unplugged koncepciójába.

blank

Havasi Symphonic – BudapestAréna – 18:00

A HAVASI Symphonic az elmúlt években összesen már 15 alkalommal töltötte meg a Budapest Sportarénát, és ezzel minden idők legnagyobb tömegeket elérő magyar klasszikus zenei produkciójává vált.A HAVASI Symphonic 2018-as sztárvendége a Grammy-díjas énekes-dalszerző, Youssou N’Dour. A szenegáli énekes a 7 Seconds című dallal tett szert világhírnévre, amely számtalan országban hosszú ideig vezette a slágerlistákat és megnyerte az MTV Europe Music Awards zenei díját is.

blank