Szeptember utolsó hétvégéjére sem fogytunk ki a programokból! – Hétvégi programajánló

Szeptember utolsó hétvégéjére is összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat, melyek között találsz egy nagyszabású szülinapi bulit, városi sétát, rooftop jógát és rengeteg más izgalmas eseményt is. Mutatjuk, mi vár rád a következő napokban.

Csütörtök – szeptember 27.

Beszélgetés Carly Wijs, a Mi és Ők szerzőnőjével – Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház – 16:00

A 2004-es beszláni túszdrámát feldolgozó előadás nyári előbemutatója hatalmas szakmai és közönségsikert hozott, ezért az iroda meghívta az írónőt Magyarországra. Ebből az alkalomból egy beszélgetést szerveztek az írónővel, amely egyedülálló lehetőség, hogy személyesen találkozhass Carly Wijs írónővel, akinek darabja a 2015-ös bemutató óta nagy sikert aratott számos nagy városban, így többek között, Brüsszelben, Amszterdamban, Londonban, Montrealban.

Frida útjain – Los caminos de Frida – Instituto Cervantes de Budapest – 18:00

Frida Kahlo egyénisége és alkotói magatartása a mai napig sok művészt inspirál a festészettől a fotón át a performanszig. Frida az életét végigkísérő személyes csapásokat sajátos vizuális szótárral mutatta be. Ismerd meg a kortársaidat, akik a mexikói festőnő különös világát idézik! – Középpontban az alkotó párbeszédek. A belépés ingyenes.

IV. Belvárosi Szüret Is Coming – Kredit Bar – 16:30

A nyári napokat felváltották a zord őszi szelek. Így hát nem maradt más hátra, mint betakarítani KREsteros megmaradt takarmányait, majd Kreditvárba szállítani. Ott a kistanács fogja megvizsgálni a szerzett zsákmányt, a legjobbakat pedig jutalomban részesítik. A programon 6 fős csapatok fogják legjobb tudásukat összeszedve felkutatni KREsteros vidékeit, ahol ügyességi és logikai feladványok várnak rájuk.

blank

Kiállításmegnyitó – Nyelvrokonok. Észt-magyar kiállítás – Ludwig Múzeum – 19:00

Az Észtország függetlenségének századik évfordulója alkalmából megrendezett Nyelvrokonok című kiállítás azt vizsgálja, hogy az északi, balti, valamint a közép-európai történelem és tapasztalat hol találkozik a 21. századi jelenben, ahol Észtország és Magyarország egyaránt az Európai Unió keretein belül építi jövőjét. Vajon milyen témák, motívumok bukkannak fel a két ország kortárs képzőművészetében, amelyek egymással párhuzamba állíthatók, s ezek hogyan kapcsolódnak korunk általános problémáihoz?

blank

Péntek – szeptember 28.

Bödőcs Tibor felolvasóest – Addig se iszik – Tárogató Színpad – 19:00

2017-ben jelent meg Bödőcs Tibor humorista első kötete, az Addig se iszik. Standup-fellépései mellet a szerző ritkán tudott eddig felolvasást tartani. Ezen az estén a könyvben szereplő irodalmi paródiák szólalnak meg Bödőcs előadásában, standup-mentesen, miközben pár műhelytitkot is elárul a szerző. A műsorról hangfelvétel készül, amit később a nagyközönség is meghallgathat.

blank

Recirquel Újcirkusz Társulat: Párizs Éjjel – MÜPA – 19:00

A Párizs Éjjel a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja elénk, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival megbolondítva/felejthetetlenné téve az előadást. Mondén hangvételével a társadalom margóján élő prostituáltak, lecsúszottak és titkos szeretők csalóka életképeit állítja színpadra. A Müpa és a társulat közös produkciója a világhírű fotóművész, Brassaï jellegzetes világából merít inspirációt. Lenyűgöző artisták, táncosok és zenészek keltik életre a korszak dekadens és fülledt erotikájú világát, felidézve a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét.

blank

Kosztolányi behálózva // Kutatók Éjszakája – Petőfi Irodalmi Múzeum – 21:00

Hogy kerül a késpalló az asztalra? Milyen lehetett Édes Anna pipiszkendője? Mi az a habmerőkanál és a lectio difficilior? Novák tanár úr milyen nótát hallott, mielőtt bukott diákjai megbotozták? A szerzői kéziratok vizsgálata során ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Kosztolányi hálózati kritikai kiadás segítségével. Kéziratoktól a képernyőig és vissza a digitális filológia által.

blank

Parno Graszt // PutriPop – Kobuci kert -20:00

Ha a Parno Graszt húzza a talpalávalót Kobuci kertben, akkor az biztosan egyenlő a teltházas, féktelen mulatással, olyan autentikus és energikus, sokfelé kikacsintó cigány muzsikával, amit kevesen képviselnek idehaza! A zenekar teljes felállással teszi tiszteletét ezen a pénteki esten a kertben! Amennyiben nem hallottál még AC/DC vagy Quimby slágert Parno Graszttá gyúrva, avagy nem láttál még géppuska gyorsaságú ütemre, legalább ilyen gyorsan táncoló PG tagot, akkor itt az ideje neked is átadni magad a fehér ló életérzésnek.

blank

Szombat – szeptember 29.

Sisi, Magyarország szerelmese, séta – Várkert Bazár – 16:00

A világ legszebb uralkodónőjének vonzalma a magyarok iránt. A túra során megismerheted a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét.
Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! Szakképzett idegenvezetőink a garantált túrán magyar nyelven mutatják be a látogatóknak a Várkert Bazárt a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig.

blank

ELLE Fashion Show 2018 – Société Budapest – 13:00

Újra itt az ELLE Fashion Show, az ősz legjobban várt rendezvénye! A látványos show helyszíne ez alkalommal Budapest legújabb közösségi tere, a Budapest szívében, a Bazilika mellett található SOCIÉTÉ. Belépőjegyek kizárólag elővételben vásárolhatók meg. A belépőjegy ára: 1990 Ft, mely minden esetben egyetlen bemutató megtekintésére érvényes.
blank

Olvasás éjszakája – Az Animus Kiadó programja – Magvető Café -21:00

Nézzetek be a skandináv krimik kulisszái mögé! Milyen helyszíneken játszódik, mitől megrázóak és borzongatóak Jo Nesbø és Camilla Läckberg könyvei? Dobosi Beáta a szerzők fordítója, szerkesztője és Szász Dénes Norvégiát és Svédországot kiválóan ismerő idegenvezető lesz Oláh Andrea vendége. Érdekes boncolgatás várható, gyertek és derítsük ki együtt, mit tudnak a legnépszerűbb skandináv krimik!

blank

Queens Party #5 – Queens of R’n’B / Szezonzáró –  Budapest Park – 22:00

Szeptemberben jön az idei nyári szezon befejező QUEENS PARTY bulija, ami egyben a Budapest Park szezonzáró megőrülése is lesz! A város legnagyobb R’n’B & HipHop őrülete a Punnany Massif koncert után a Budapest Park idei utolsó nyitva tartási napján! Mit szólnál minden hónapban egy kis fenékrázáshoz? Csillagos ég, hűsítő koktélok, gyönyörű szép lányok és az őket megtáncoltató férfiak.. Kell ennél több?

blank

Buddha-Bar Budapest: The Birthday Party – Buddha-Bar Budapest – 21:00

Hatodik születésnapját ünnepli idén a Buddha-Bar Budapest, és a jeles alkalomra rendezett partin Te is ott lehetsz! Ünnepelj a Buddha-Bar Budapesttel, ahol ezúttal különleges monacói hangulattal, nagyszerű programokkal, és más meglepetésekkel is várnak! Az esemény sztárvendége, DJ Papa – a Buddha-Bar Monte-Carlo elsőszámú lemezlovasa – kizárólag erre az egy éjszakára érkezik Budapestre, hogy a Buddha-Bar Budapest rezidensével, Dj Madával együtt felejthetetlenné varázsolják az éjszakát.

blank

Vasárnap – szeptember 30.

Yoga Brunch- Season Closing – 360 Bar – 10:00

Tavasztól őszig végig jógáztuk a nyarat a város felett, most elérkezett az idő hogy zárjuk ezt a csodás szezont Budapest egyik legrégebbi és legmenőbb tetőteraszán! Még tart az indián nyár, úgyhogy idén utoljára üdvözöljük a napot lélegzetelállító panorámával a 360 bárban! Amire számíthatsz: 60 perces napindító jógagyakorlás a napfényes teraszon, alattad a várossal.

blank

Őszi Városligeti Mopsztali – Városliget – 14:00

Várnak minden gazdit, mopit és érdeklődőt, fajtarajongót egy nagy simire és kutyázásra. Esős idő esetén elhalasztják a programot. Két fontos szabály: ne etesd a másik kutyáját a gazdi megkérdezése nélkül,  és tüzelő kutyát ne hozz, a nem kívánt szaporulat és a kanok közti agresszió elkerülése érdekében.

blank

A keresztapa II  – Bem Mozi – 19:00

Vito Corleone halála után Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, s Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson családjának. Közben az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét.

blank

14. Újbuda Jazz Fesztivál – MU Színház – 20:00

Budapest XI. kerülete, azaz Újbuda két fontos kulturális központja, az A38 Hajó és a MU Színház idén tizennegyedik alkalommal rendezi meg az Újbuda Jazz Fesztivált. Az elmúlt években igazi nemzetközi jazz-fesztivál lett e programsorozatból, olyan komoly fellépőgárdával, amely bármelyik nyugat-európai fesztiválon megállná a helyét. Súlyos avantgárdtól hagyományos szvingig, egyedi és különleges együttműködésektől fiatal pályakezdőkig, határsértő kísérletezőktől nagy nevű klasszikusokig terjed az Újbuda Jazz Fesztivál spektruma. Ma már nyugodtan elmondhatjuk: Magyarország egyik legrangosabb jazz-fesztiváljáról van szó, amin mindenki megtalálja a neki tetsző műfajt, előadót, stílust és hangvételt.

blank