Menő új dzsekire pályázol? Csapj le arra, amit Han Solo viselt!

Nemsokára aktuális lesz a ruhatár ősziesítése, és ha éppen felvet a pénz, az átlagos dzsekikre rá se pillants! Eláruljuk, mennyiért lehet a tied az a kabátka, amit Harrison Ford viselt a Star Wars franchise A birodalom visszavág c. részében!

Az ikonikus ruhadarab, ami vágyainkat képezi hamarosan egy angol aukción kerül a kalapács alá, és arra számítanak, hogy eladásából akár több, mint 1 millió font (360.000.000 HUF!) bevételre tesznek majd szert. A dzseki Han Solo mellénye alapján készült, amit a legelső epizódban viselt. Az eredetiség alátámasztására számos jelzés szolgál, így a potenciális vásárló biztosra mehet: a szabás, a varrás vonala és a zsebek elhelyezése egyedi, és a filmben látottakkal összevetve tökéletesen megegyezik. A forgatás alatt egyébként több dzsekit is használtak, ezek között a zseb a leglényegesebb eltérés. Az őszre tökéletesnek tűnő mandarin-galléros darab az Oscar-díjas jelmeztervező, John Mollo munkája, és az eredeti trilógia egyetlen olyan jelmeze, amit nyilvános aukción kívánnak értékesíteni.

Sajnos egy élet sem lenne elég arra, hogy ki tudjuk csengetni a kalkulált vételárat, ám ha időközben ránk szakadna egy hatalmas lottónyeremény, és már minden egyebet megvettünk, amivel életünk végéig boldogan tengethetjük napjainkat, talán mi is csatlakoznánk a licitálókhoz szeptemberben. Te mit tennél?