3 nap, húsznál is több zenei produkció, jazz, bor, buli, Balaton: irány Paloznak!

Augusztus 2-án, csütörtökön a csillagok alatt, Jamie Cullum lendületes zongorajátékával indul a 7. Paloznaki Jazzpiknik! Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát, ahol a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden megvan, csak éppen közben ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból. Miért érdemes ellátogatnod a Balaton partjára? Íme néhány nyomós érv!

Fellépők

2018-ban itt az idő, hogy egy karnyújtásnyira a vízparttól együtt hullámozzunk  Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozzunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncoljunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Ott lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egyedi felállással, különleges produkcióval.

A Jazzpiknik magyar fellépői idén is a hazai jazz élvonalát képviselik, fiatal tehetségekkel kiegészülve. Csütörtökön a Jamie Cullum nagykoncert előtt fellép a Radics Gigi és a Finucci Bros Quartet, akik Beyonce dalokat hoznak jazzesebb, swingesebb köntösben. Quincy Jones nemrég Radics Gigit a világ 10 legjobb énekesnője közé sorolta – Paloznakon is biztosan varázsolni fog.  Jamie Cullum után pedig a Nagyon Balaton támogatásával DJ Maestro lép majd színpadra egészen hajnali 1-ig, érdemes lesz tehát egész estére tervezni. A három nap folyamán ott lesz a Barabás Lőric Live Act, a Soul Surge, a Muck Éva trio, Malek Andrea, az Indigó, a Várallyay Petra trió, a Pankastic, Ruby Harlem, Tandi Flóra és zenekara Sinha Róberttel, Antonia Vai, a Shaibo, a The Devil’s Trade, a Retrouge is.

Bor & gasztronómia

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A hangulatot piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli  pincészetek válogatott borai is. A gasztronómiai kínálat összeállításában a Food Truck Catering nyújtott segítséget. Jön a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, a környékről pedig itt lesz többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda.

blank

Fábián Juli Színpad

Fábián Juli szerepe mindig is fontos volt a piknik életében, Juli része volt és marad a fesztiválnak, az első telt házas koncertet is ő adta. Idén a szervezők koncerttel és színpaddal is emlékeznek az énekesnőre, aki sajnos már nem lehet köztünk. Közreműködik a Zoohacker & Random Trip Allstars feat. Tóth Vera, John Whitfield (USA), MC Kemon, Carl Avory (UK). A Tájház udvarán helyet kapó Fábián Juli Színpadon klubhangulatra és erős hazai zenei felhozatalra lehet számítani. A Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadon a mediterrán jazzé a főszerep, míg a Sáfránkert Vendéglő előtti Audi Stage-en jazzformációk és DJ-k adják a hangulatos aláfestést. Persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi és csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

Tippek közlekedéshez, szálláskereséshez

A Jazzpiknik a VeszprémFesttel koprodukcióban kerül megrendezésre, rendező partner a Paloznaki Önkormányzat. A program a Mol Nagyon Balaton programsorozat része. Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként  interaktív gyerekprogramokkal várják a kicsiket! Mivel Paloznak egy kis falu, így szállásokat a környékbeli településeken érdemes nézni. A szervezők a programok előtt és után piknikbuszokat indítanak Balatonfüred és Alsóörs-Balatonalmádi-Balatonkenese irányába, de Veszprémbe is könnyen el lehet jutni taxival.

Egy különleges ügy

A Paloznaki Jazzpiknik minden évben több fontos ügyet is támogat, legyen az Paloznak Önkormányzata vagy a tehetséges gyermekek továbbképzése. Idén a piknik a Bátor Tábor mellé állt, hogy egy közös Instagram kampányon keresztül járuljon hozzá a táboroztatáshoz és a mosolyt fakasztó élményekhez. A fesztiválon készült, #piknikmosoly hashtaggel feltöltött képek mindegyike után a rendezvény 50 forinttal támogatja a Bátor Tábor ügyét. Vidd az üzenetet, segíts te is!