Több száz természetjáró indult el, hogy felfedezze országunk rejtett kincseit

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) által július 4-én meghirdetett geocaching nyereményjátéknak köszönhetően már több száz természetjáró indult el felfedezni az ország rejtett kincseit az egyesület adatai alapján.

A legtöbben Pannonhalma, Tihany és Debrecen környékén keresték az elrejtett geoládákat. A nyereményjátékba pedig már több mint 150 fotó érkezett, azaz ennyien töltötték fel a helyszíneken készült közös fotójukat a megtalált „kincses ládákkal” a geocaching honlapjára. Érdemes még útnak indulni, hiszen a kincskeresés augusztus 7-ig tart.

Külön érdekesség, hogy van olyan kincskereső, aki egy híján az összes ládát megtalálta már, de sokan voltak olyanok is, akik körbeutazták Magyarországot azért, hogy egymás után minél több ládával is képet tudjanak készíteni.

A játék július 4-én kezdődött és augusztus 7-ig tart, a célja az, hogy a kirándulók a hagyományos túra GPS-ük vagy egy okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével megtalálják az MTÜ és az MGKE által elhelyezett tíz geoládát hazánk tíz különböző desztinációjában, kevésbé látogatott, rejtett kincsek közelében. A játékban való részvételhez továbbá elengedhetetlen, hogy a megtalált „kincses ládákkal” a kirándulók a helyszínen fotót készítsenek, majd az elkészült képet feltöltsék a geocaching nyereményjáték oldalára.

A játék résztvevői között három darab két fős belföldi utazást sorsol ki az MTÜ a három kiemelt desztináció egy-egy prémium hoteljébe, ahol két éjszakát tölthetnek el a nyertesek. Érdemes minél több elrejtett geoládát felfedezni, hiszen minél több helyszínről tölt fel valaki közös képet a ládával, annál nagyobb eséllyel indul a nyereményekért.