Bakancslista rossz idő esetére – Balatoni kiadás

A Balaton partján ejtőzve könnyebb átvészelni a kánikula forró napjait, éppen ezért választják olyan sokan a magyar tengert nyaralásuk célpontjául. Aggodalomra persze akkor sincs okunk, ha az időjárás nem kedvez a strandolásnak.  

Veszprém

A tó környékén szerencsére számtalan attrakció áll rendelkezésre, amelyeket hőmérséklettől függetlenül élvezhetünk. Veszprémben például bejárhatjuk a középkori múltra visszatekintő várnegyedet, ahol a paloták, templomok, és az ország legépebb barokk sétálóutcája miatt érdemes eltölteni néhány órát. A királynék városától másfél órányi autóútra található Bakonybélben meglátogathatjuk az ország első számú komplex csillagászati ismeretterjesztő centrumát, a Pannon Csillagdát, amihez planetárium, csillagászattörténeti kiállítás, távcsőpark és 3D Mars mozi is tartozik.

Tapolca

Kalandos felfedezések

Tapolcán ladikba ülve fedezhetjük fel a város alatt húzódó, csodás tavasbarlangot, míg a tihanyi Levendula Házban a levendulatermesztés kultúrájába nyerhetünk betekintést. Azoknak, akik a tóhoz még közelebbi látványosságok iránt érdeklődnek, a balatonfüredi Jókai Mór Emlékházat és a környék élővilágát bemutató Balatoni Vízivilág Látogatóközpontot ajánljuk, de izgalmas programok várnak a balatonfűzfői BalatoniBob Szabadidőparkban is, ahol bobpályákon száguldva gyönyörködhetünk a balatoni panorámában. Keszthely környékén a Helikon Kastélymúzeumot kell mindenképpen útba ejtenünk, hogy a csodás palotát bejárva ismerkedjünk meg a Festetics család érdekes történetével.

Tihany