Mindent túlélő szobanövények, amelyeket még te sem fogsz kinyírni

A növények otthonossá teszik a lakást, és megszépítik az életterünket, ráadásul arra is remekül megfelelnek, ha kiélnénk valamin a gondoskodási igényünket. Persze gyakran előfordul, hogy minden igyekezetünk ellenére kipusztul szeretett növénykénk, és már az általunk kevésbé igényesnek tartott kaktusz sem éli túl az ablakpárkányunkon. Ekkor lép életbe a „B” terv.

Ne add fel, nincs minden veszve, hiszen van pár zöldellő szépség, ami még nálad is eléldegél. Szerintünk ezeket a növényeket szerezd be!

Csüngő csokrosinda /Zöldike

A NASA szerint az egyik legjobb levegőtisztító növény, ami eltávolítja otthonunkból a formaldehidet és a xilolt, mivel levelei képesek megkötni azokat. Könnyen tartható és egyszerű gondozni: bár fénykedvelő növény, a félhomályban és hűvös helyen is remekül érzi magát.

Legényvirág/ ZZ pálma

Előfordul, hogy megfeledkezel szobanövényeid megöntözéséről? A Zamioculcas zamiifolia, azaz ZZ-pálmaként is ismert növény lehet a megfelelő „lakótárs” számodra. A vonzó megjelenésű legényvirág remek szárazságtűrő, így biztosan túlél 1-2 kihagyott locsolást!

Aloe vera

Ez a mutatós növény lakásunk éke lehet anélkül, hogy túl sok energiát fektetnénk a gondozásába. A gyógyító aloe vera a szűrt fényt kedveli, és elegendő, ha hetente/kéthetente egyszer jól meglocsoljuk a földjét.

blank

Filodendron (könnyezőpálma)

Gyorsan nő, gyorsan szaporodik, és hatalmas zöldellő leveleivel feldobja otthonunkat ez a közepes, indirekt fényt kedvelő növény. Ami az öntözést illeti, a filodendron sem ad túl sok munkát: elég, ha heti egyszer megitatjuk.

blank

Majomfa (pozsgafa)

Az ezotériás tanok szerint szerencsét hozó majomfa az ablakpárkányon, hűvös helyen érzi jól magát. Ez a mutatós szobanövény heti 1-2 locsolást igényel, amikor szárazabb a földje. Állítólag bátran bevállalhatja az is, aki csak most ismerkedik a növénygondozással.

blank

Madárfészekpáfrány

Ha nincs elegendő fény a lakásodban, akkor sem kell letenned arról, hogy növényekkel tedd lakályossá az otthonod. A hullámos levelű madárfészekpáfrány például éppen akkor van elemében, ha mérsékelt, indirekt fény éri. Locsolni viszont nem árt hetente többször.

blank