Júniusban kezdődik a móka, indul a Gyerek Sziget!

A Sziget Fesztivál miatt ugyan augusztusban felnőttek tömegei veszik birtokba néhány napra a Hajógyári-szigetet, a június a gyerekeknek fog kedvezni. Június 2. és 24. között minden szombaton és vasárnap őket várja a Generali Gyerek Sziget, ahol ingyenes koncertekkel, cirkuszi mutatványokkal, kézműves foglalkozásokkal, érdekes programokkal és állatsimogatóval kedveskednek a legkisebbeknek.

Programok

Öröm és önfeledt nevetés uralkodik júniusban a Hajógyári-szigeten! A Generali Nagyszínpadon elsőként a gyerekek kedvence, Halász Judit énekli el örökzöld gyermekdalait, de a hónap során a Kaláka, Dolák -Saly Róbert, Rutkai Bori, sőt, a PASO is fellép gyermekeknek szóló műsorával. Az Alma együttes koncertje sem maradhat ki a zenés-táncos repertoárból, amit színházi- és bábelőadások is tarkítanak. A cirkusz varázslatos világa szintén megelevenedik majd a színpadon, ráadásul a gyerekek a Bohóc Oskolában és az artista tanodában tanulhatnak érdekes trükköket.

A Generali KRESZ Parkban elektromos kisautókban ülhetnek volán mögé a mini sofőrök, hogy megismerkedjenek a biztonságos közlekedés alapjaival. Az alkotni vágyók örömére a Hajógyári-szigetre költözik a Kézműves Palota, hogy az apró kezek valami igazán csodásat készíthessenek. Azok sem fognak unatkozni, akik kalandosabb programnak lennének részesei; ők kirándulni indulhatnak Kukutyinba, miközben régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg.

blank

A szigetre látogató kicsik a Gyerek Paradicsomban játékos módon tanulhatják meg a környezettudatosság alapjait, míg az Állatsimogatóban falusi háziállatokkal köthetnek barátságot. A szervezők gondoltak a jövő kis konyhatündéreire, cukrászaira és pincéreire, őket a Kerek Perec Gasztronómiai Játszótér programjai várják.

blank

Az aktív gyerkőcök rendelkezésére áll még a Cserkész Kalandsziget,  ám ha kedvük tartja, íjászkodhatnak, továbbá az ugrálóvárak is csak rájuk várnak. A Sportparkban különböző sportok kipróbálására nyílik lehetőség, lesz például mászófal, bagjump, bringás kalandpark és a Foci Sziget is kihagyhatatlan. A Gladiátor Run Akadályfutással a kiskamaszokat célozzák meg a szervezők.

blank

Az izgalmas programokat hosszan sorolhatnánk még, az újdonságok között szereplő Zsúrgyár Szabadulószobát például mindenképpen érdemes meglátogatni. Tárt kapukkal várja a gyerekeket a Siklósi Vár királylány- és apródképző játszóháza, az apák napját ünneplő PomPom Party, és a Jógakaland is. Kíváncsi vagy a részletekre? A Generali Gyerek Sziget weboldalán minden fontos információt megtalálsz!

blank