Richterrel az egészségünkért – Egészségnapok az ország több városában

Ingyenes szűrésekkel, orvosi tanácsadással és előadásokkal várja a Richter az érdeklődőket az ország több városában is megrendezett egészségnapjain. Szentendrén május 6-án, Kisvárdán május 12-én, Nagykőrösön június 2-án, Salgótarjánban pedig június 9-én vehetünk részt a Richter Egészségnapokon. 

Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő. Legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolhatja. A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára az Egészségváros programot.

 Azt látjuk, hogy ma már a Richter Egészségváros egy igen sikeres rendezvény, helyszínenként akár öt-hatezer ember is megfordul, a résztvevők aktív pontgyűjtésének köszönhetően pedig jelentős összeg tud összegyűlni a helyi egészségügyi intézmény, kórház javára”

fogalmazott Beke Zsuzsa, kormányzati kapcsolatok és PR-vezető.

A kezdeményezés egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul ingyenesen is. A program indulása óta eddig 62 városban, mintegy 150 ezren vettek részt a rendezvénysorozat eseményein. Ezalatt több, mint 138 ezer szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek, a helyiek aktivitásának köszönhetően pedig több, mint 300 millió forint adomány gyűlt össze a résztvevő kórházak, egészségügyi intézmények javára.

A legutóbbi, kisvárdai egészségnap sikerességét mutatja, hogy a Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány a helyiek lelkesedésének köszönhetően a nap végére több, mint 8,3 millió forintra nőtt.

A következő Richter Egészségnapok:

  • Nagykőrös – június 2.
  • Salgótarján – június 9.