Ide utazz, ha megfizethető helyre mennél

Szépsége, és sok más értéke miatt Budapest gyakran szerepel utazási összeállításokban és ajánlókban. Nemrég a brit Post Office Travel Money nevű oldal méltatta sok más európai várossal együtt egyik cikkében, amit az Independent nevű angol weboldal felületén is közöltek.

Ha elutaznál tavasszal, mindenképpen tanulmányozd a City Cost Barometer nevű 2018-as összeállítást, ami egyébként 36 város közül az 5. helyre sorolja Budapestet a legmegfizethetőbb európai települések listáján. A válogatást több kritérium összehasonlítása alapján készítették el. Megnézték például, mennyibe kerül egy üveg sör, egy csésze kávé, egy háromfogásos éttermi étkezés (borral), a retúr reptéri transzfer, és egy 48-órás bérlet az adott városban. Mindezek alapján végül 19 hely került fel a legjobbak listájára, az élen lengyel városával (Krakkó), míg a sereghajtó Palma (Mallorca) lett.

Nézzük a TOP 10-et!

10.Lille, Franciaország
9. Lisszabon, Portugália
8. Athén, Görögország
7. Prága, Csehország
6. Moszkva, Oroszország
5. Budapest, Magyarország
4. Varsó, Lengyelország
3. Riga, Lettország
2. Vilnius, Litvánia
1. Krakkó, Lengyelország

A Travel Money a világ 42 országát is összehasonlította, aminek eredményeként megszületett egy lista, és meglepő módon szintén előkelő helyen szerepel Magyarország. Az összeállítást Bulgária vezeti, mögötte Japán, Portugália és Csehország, valamint Dél-Afrika foglalják el az első 5 helyet. A 10. helyen Magyarország zárja a sort, előtte Horvátország, Ciprus, Törökország és Spanyolország szerepel. Érdekesség, hogy a lista 8 országának nagyvárosa az európai válogatásban is benne van.

Ha megnéznéd, milyen árakkal kalkuláltak országonként, itt megteheted!