Hogyan került egy német férfi a magyar borászat élére? – Interjú Florian Zarubával, a Kristinus Borbirtok ügyvezetőjével

Florian Zaruba, a Kristinus Borbirtok ügyvezetője mesélt nekünk gyerekkoráról, tanulmányairól és karrierjéről. Az interjú végén pedig egy izgalmas nyereményjátékkal is készültünk nektek!

„Gyermekkorom óta erős kapcsolat fűz a természethez, hiszen már 7 éves koromban is együtt vadásztam a ragadozó madarakkal, így biztos volt számomra, hogy a munkám szorosan a természethez és az élővilághoz lesz majd köthető. Ezért úgy döntöttem, hogy mezőgazdasági erdőmérnök leszek. A középiskolai tanulmányaimat Bajorországban folytattam egy mezőgazdasági iskolában, majd marketinget tanultam, hogy az üzleti élethez szükséges tudást is elsajátítsam. Ezt követően tanácsadó és marketingügynökségeknél helyezkedtem el, ezen kívül saját éttermeim voltak Münchenben, de a vadászszenvedélyemet sem adtam fel.

Egy idő után azonban nem tett már boldoggá a tanácsadás, szerettem volna visszatérni a gyökereimhez, a természethez, és valamit szívvel-lélekkel létrehozni. A gyermekkori álmaimhoz. Itt, a Kristinus Borbirtokon, végre megtaláltam mindazt, amit kerestem, ahol egyszerre találkozik minden tudásom és tapasztalatom, az álmaimmal, a képességeimmel, de legfőképpen a szenvedélyemmel.

A menedzsment, a marketing, a mezőgazdaság, a borkészítés. A vendéglátás, az idegenforgalom és a vadászat. Számomra ezek alkotják a tökéletességet. Különleges és nagyszerű borokat készíteni, amelyeket a barátainkkal együtt élvezhetünk, itt, a Borbirtokon vagy bárhol máshol Magyarországon.”

www.kristinus.hu