Cukormentes finomságok a fővárosban

Jó hírünk van: nem szükségszerű az édességek elkerülése fogyókúra ínséges idején. Íme, három budapesti hely, ahol bármit ehetsz, amit csak megkívánsz, hiszen cukormentes!

Haller Cukormentes Cukrászda

Sokan értünk egyet azzal a feltevéssel, hogy a mennyország egy olyan hely, ahol annyit és azt ehetünk, amennyit és amit csak akarunk – következmények nélkül. Ahol nincs súlygyarapodás, cukorbetegség vagy egyéb egészségügyi problémák. Ha képtelen vagy ellenállni a sütemények édes kísértésének, a Pink Cake Cuki a te földi mennyországod. A boldogság ízét kóstolhatod meg a Haller utcai cukrászdában, hiszen ott az édes és az egészséges jelzők nem ütik, hanem kiegészítik egymást. Próbáld ki paleo, vegán, cukor-, glutén-, tej-, tojás- és laktózmentes finomságaikat, vagy vidd haza magaddal az egészséges hozzávalókat. Ne hagyd otthon barátaidat sem, ki tudja, talán pont ez lesz az új törzshelyetek!

Napos Oldal Vegetáriánus Étterem

Budapest első vegán és vegetáriánus étterme az Atma Centerben, a Kálvin tér közelségében is várja egészségtudatos vendégeit. Heti ajánlatuk bővelkedik frissen készült ételekben, amelyek nem tartalmaznak tartósítószereket, ízfokozókat vagy hozzáadott cukrot. Nem könnyű választani ínycsiklandó kínálatukból. Egy halom egészséges fogás szerepel rajta, gabonaliszt és cukor nélkül elkészítve, de nyers vegán ételeket is találni náluk. Ha édességre vágysz, kóstold meg finom, alakbarát, cukormentes süteményeiket!

Naspolya Nassolda

Az egészséges nassolás új értelmet nyer a Naspolya Nassoldának hála, ami az ország első nyers vegán/vegetáriánus cukrászdája. Itt szó sem lehet cukor, liszt vagy tojás hozzáadásáról, sőt az alternatív megoldások is kifutó pályára kerülnek, helyettük rengeteg gyümölcsöt és olajos magvakat használnak, hogy elkészítsék isteni desszertjeiket. Semmi sütés vagy párolás, minden nyers, egészséges, természetes és nagyon finom. Arról se feledkezzünk meg, hogy a cukrászda állatbarát. Ha nem tudod, mit válassz, íme, egy kis segítség: mi a Naspolya sajttorta alternatívájára esküszünk, ami aszalt cseresznyés rétegével egyszerűen mesés!