Velünk sosem unalmas a hétvége – Mutatjuk a legjobb programokat

Igen, igen, már itt is van egy újabb hétvége. Úgyhogy két nap erejéig elfelejtheted a főnököd, a munkát meg a korai kelést. Ismét összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat, hogy ne legyen egyetlen unalmas perced sem. Party time on. 

 

Csütörtök – október 12.

Kaliforniai álom: Cine-koncert két felvonásban – Papp László Sportaréna – 20:00

A tavalyi év legnagyobb közönségsikere, a La La Land, azaz a Kaliforniai álom egy egészen különleges és nagyszabású „cine -koncerttel’ érkezik Magyarországra. A nézők millióinak szívét megérintő alkotás felejthetetlen zenéje most az Óbudai Danubia Zenekar / Danubia Orchestra Óbuda, és a zseniális Modern Art Orchestra kíséretével, 70 zenész közreműködésével csendül fel, miközben az óriáskivetítőn futó filmet eredeti angol hanggal és magyar felirattal, két felvonásban élhetjük majd újra.

További infókat itt találsz.

JUDAS buli w/ Dj Reload & Bakonyi – Telep – 21:00

Szokásos csütörtöki Judas buli, de most két férfiállat a DJ pult mögött: Dj Reload, Bakonyi. Szponzor: Sailor Jerry. Gyertek időben, hogy többet tudjatok bulizni.

Részletekért katt ide.

Art Market Budapest 2017 – Millenáris – vasárnapig

Az ART MARKET BUDAPEST Közép- és Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő művészeti vására, Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs kiállítása. A 2017-ben hetedik alkalommal jelentkező esemény közel 6.000 négyzetméteren mintegy 500 művész több ezer alkotását mutatja be. A közel 25 országból érkező 100 kiállító között valamennyi jelentős hazai kortárs galéria jelen van.

Részleteket itt találsz.

Déryné 18 – Chardonnay világkóstoló – Dérné Bisztró – 19:30

5 ország, 5 Chardonnay – Egy páratlan világkóstolót élhetsz át a Dérynében. A vacsora ára 5 fogással és 5 pohár borral 14,980 + szervízdíj. Az ár tartalmazza a fogadó ital rátöltését és egy meglepetés tételt is.

Az este kínálatát ide kattintva nézheted meg.

Péntek – október 13.

Fordítás vagy ferdítés? – Magvető Café – 17:00

A szervezők megpróbálnak választ kapni arra a kérdésre, hogy mire kell különösen vigyázni a műfordításnál. Megvizsgálnak néhány műfordítói rekordot, egy irodalmi művet és különböző fordításait. Melyek azok a műfordítói tévedések, amelyeket – úgy tűnik – többé nem lehet kijavítani? A hónap vendége: Vihar Judit, a japán irodalom műfordítója.

Részletekért katt ide.

5. Kürtőskalács Fesztivál – Gesztenyéskert – vasárnapig

A kürtőskalács-készítő házikókban a hagyományos és már ismert különleges ízesítések, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtőskalácsok mellett készítenek rendhagyó kürtőskalácsokat az ételintolleranciával élők számára, valamint a kísérletezőkedvűeknek kürtőskalácsból készült desszert különlegességeket ajánl a program.

A többi infóért kattints ide.

Sting – Papp László Sportaréna – 20:00

Ez a gitárcentrikus rock turné, amely Észak-Amerikában indult, majd Európát, Közép- és Dél-Amerikát valamint Ázsiát végigjárva visszatért néhány európai fesztiválra a nyár folyamán, ősszel újabb városokkal bővült Közép- és Kelet-Európából, köztük Budapesttel  is!A 57th & 9th elnevezésű turnén Sting egy 3 fős bandával áll színpadra; régóta állandó gitárosával, Dominic Millerrel, Josh Freese dobossal és Rufus Miller gitárossal, valamint vendégként Joe Sumner és  a harmónikaművész Percy Cardona is színpadra lép.

Részletekért katt ide.

Rómeó Vérzik – Hollywood Rose 14 Szülinap Barba Negra Music Club – 19:30

Itt az ősz, indul a hangulatos klubszezon! A rockrajongó közönség azonban nem csak ezt a tényt, hanem a Rómeó Vérzik legújabb lemezét, valamint az egyik jeles magyar Guns ‘n Roses tribute, a Hollywood Rose születésnapját is megünnepelheted egyetlen zajos éjszakán.

Részletekért katt ide.

Szombat – október 14.

Flashmob a Tiszta Vízért – Hősök tere

A flashmob célja, hogy közös erővel hívjuk fel a figyelmet a tiszta víz fontosságára. A világ számos pontján gyerekek milliói szenvednek benne hiányt háborús konfliktus, természeti katasztrófa, vagy a lakóhelyük földrajzi sajátosságai miatt. A víz alapvető jog, egy olyan szükséglet, amelynek nem szabadna kiváltságnak lennie. A vizes ballonokkal megtett jótékonysági séta alkalmával ezt szeretnénk hangsúlyozni.

További infókért katt ide.

Jazz Reggeli – Októberi Repeta – Mazel Tov – vasárnapig

Szeptemberben debütált a Tel-Aviv ihlette megújult brunch ajánlata, melyen számos lélekmelengető fogás kapott helyet. Ennek örömére szerveztek egy ropogós jazz reggelit, melyet rendhagyó módon októberben is megismétlelnek a Mazelben. Ízelítő gyanánt: Forró shakshuka buggyantott tojással, Izraeli „Oszd meg tál” hétféle harapnivalóval, mallawach palacsinta mézzel és pisztáciával. A reggeli fényét a hétvége mindkét napján jazz koncerttel emelik.

Több infóért kukkants be ide.

Cargomoda & Aarion FW17 Collection Premier -Telep – 20:00

Íme, a legújabb őszi-téli kollekció meghatározó modelljei egy installáció keretében. Később pedig a Telep DJ-i biztosítják a hangulatot. Pezsgővel és 10% kedvezménnyel várnak, na meg persze lesz egy meglepetés is. Kutyusukat is szívesen látnak!

A Facebook-eseményért kattints ide.

Régiségek utcája – antikvitások a Lipótvárosban  – Resident Art Budapest – 10:30

A séta azoknak igazán izgalmas, akiket a régiségek, a klasszikus festmények, szobrok, bútorok, és műtárgyak érdekelnek. Az út során főként a belváros azon üzleteit veheted célba, amelyekben régiség- és műkereskedelmi tevékenység található. Ellátogathatsz Budapest nevezetes műkereskedő-utcájába, ahol betérhetsz a város legpatinásabb galériáiba, kisebb antikvitásokat is célba veheted, majd art deco bútorokat és dísztárgyakat nézegethetsz. Végül leereszkedhetsza város legnagyobb pincegalériájába, ahol az antik bútorok, a klasszikus és kortárs festmények egy térben láthatók.

Részletekért ide kattints.

Herosz Családi nyílt nap – Herosz Állatotthon – 10:00

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 14-én tárt kapukkal vár minden érdeklődőt, hogy az Állatok Világnapja alkalmából idén is bárki megismerkedhessen az igaz(d)ira váró védencekkel, az állatotthon munkatársaival és a munkájukat segítő lelkes önkéntesekkel. Idén az eseményre ellátogat Dr. Varga Károly gyermekorvos Rex nevű kutyájával és Barabás Éva, aki egyben az esemény házigazdája is lesz.

További infót itt találsz.

Bartók on Rock – Mini Acoustic World – KKMH Rockház – 19:00

A Mini együttes, és a hölgyekből álló Heroines vonósnégyesből alakult Mini Acoustic World lesz Rockházunk vendége. A zenekar akusztikus hangszereken, saját Bartók feldolgozásaival lép színpadra, és persze a legendás Mini szerzemények csendesebb, átdolgozott változata is terítékre kerül.

Továbbikat itt találsz.

Vasárnap – október 15.

Amerikai szépség / American Beauty – Bem Mozi – 16:15

„A nevem Lester Burnham. Ez a környék, ahol lakom. Ez az utcám. Ez az életem. 42 éves vagyok. És alig egy éven belül meghalok. Ezt persze most még nem tudom. Bizonyos értelemben már most halott vagyok.”

Ide kattintva nemcsak azt tudhatod meg, hogy miért, hanem minden mást is, amit tudnod kell a vetítésről.

Vegan Sunday Market – Anker’t – 10:00

Hagyományteremtő útra lépve vasárnap megszervezik a 8. Vegan Sunday Marketet, amely immáron közösségi piactérként biztosít élménydús órákat. A piac mellett, főző workshopokkal, kerekasztal beszélgetésekkel és olyan közösségi terek megteremtésével készül az Anker’t minden alkalommal, amely tovább mutat egy egyszerű vasárnapi piacoláson.

Részleteket itt találsz.

II. Európai Art Mozi Nap – Művész Art Mozi – 10:00

Ezen a napon a résztvevő mozik Európa-szerte változatos filmes programokkal, premier előtti vetítésekkel, beszélgetésekkel és további kísérőprogramokkal várják a közönséget. Idén 34 ország több mint 1000 mozija csatlakozott az eseményhez, köztük az Art Mozi Egyesület tagságából 25 magyarországi művészmozi is. Hazánkban négy új európai koprodukció és három magyar alkotás köré épülnek a programok, a mozik ezekből válogatva alakították ki műsorukat.

Részleteket itt találsz.