Ilyen kekszet még sosem ettél és imádni fogod – RECEPT

Gondoltátok volna, hogy még a pekándiós keksznek is van világnapja? Mivel Európában kevésbé jellemző a dióféleség termelése, sajnos szinte alig használjuk ezt az olajos magvat. Az amerikaiak viszont nem csak különlegesen finom íze miatt, de a kiemelkedően magas antioxidáns tartalma miatt is előszeretettel fogyasztják.

Éppen ezért most megmutatjuk nektek a legfinomabb pekándiós keksz receptjét. 

Hozzávalók

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 7 dkg aprószemű zabpehely
  • 4 dkg kókuszolaj
  • 2 db tojás
  • 5 g sütőpor
  • 100 g pekándió
  • 70 g eritrit
  • fahéj

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A pekándió felét aprítógépben vagy darálóval finomra daráljuk. Ezt egyenletesen összekeverjük a liszttel, a zabpehellyel és a sütőporral, ízlés szerint egy kis fahéjjal, majd hozzáütjük a tojásokat is, végül pedig a szobahőmérsékleten tárolt kókuszolajt.
  3. Az egészet gyúrható masszává keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakú kis halmokat formázunk úgy, hogy a közepébe egy mélyedést vájunk, a szélét pedig megvastagítjuk.
  4. A pekándió másik feléből néhány szebb egész szemet félreteszünk díszítésnek, a maradékot pedig késsel felaprítjuk. Ezt összekeverjük az eritrittel, és a dióhoz is szórhatunk még egy kis fahéjat. Ezután egy-egy evőkanálnyit a kekszek közepébe vájt mélyedésbe teszünk. Ez sütés közben szépen meg fog karamellizálódni és egy ropogós tölteléket, illetve mázat alkot majd a kekszen.
  5. Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket, majd egy-egy szem egészben maradt pekándióval díszítjük őket.

A receptet köszönjük Gökler Krisztinek. Még több remek receptet az Ízes Élet honlapján találsz.