Mindjárt itt a hétvége! – Mutatjuk a legjobb programokat

Már javában az őszben taposunk, olyannyira, hogy vasárnap már októberre lapozhatunk a naptárunkban. Ez azt is jelenti, hogyha felkerekedünk otthonról, már kabátba kell bújnunk. De egy dolog azért változatlan marad: rengeteg program lesz ezen a hétvégén is. Mutatjuk is a legjobbakat.

Csütörtök – szeptember 27.

Kepes András irodalmi estje – a Tövispuszta bemutatója – Játékszín – 18:00

Kepes András a Tövispusztában hol fanyar humorral, hol felkavaró drámai erővel négy eltérő származású és értékrendű család sorsát kíséri végig. Az arisztokrata, a szegényparaszti, a falusi zsidó és a polgári família története három generáción keresztül ível át a 20. századon. A szerző a „Nagy háborútól” a Horthy-korszakon, az újabb világháborún, az 50-es éveken és a Kádár-korszakon át egészen a rendszerváltozást követő évekig mutatja be hősei hányattatott életét.

Részletekért katt ide.

xLabs presents: IoT meetup – Lab Coop – 18:30

Az új meetup sorozat első állomásán az IoT és az adathasznosítás tematikát járjuk körbe a szakma nagyjaival karöltve. Itt lesz az IBM, a Smartware.tech és a LabCoop is. Körbejárrhatod a témát nagyvállalati és startup szemszögből is.

Részleteket itt találsz.

Cultivo : Lifestyle branding  – Ötkert – 20:00

Lifestyle Branding. Hogyan éri el a multi, hogy imádd, de legalábbis sokkal jobban szeresd, mint a versenytársait? Hogyan épül egy márka az életedbe, és lesz szerves része a mindennapjaidnak? Agyba mászó és mindenedre települő TV spot-ok helyett szívesebben mész influencerek után, vagy a szokásos száraz/fehér helyett egy címke miatt nyúlsz pezsgősüvegért?

Válaszok és részletek itt.

Péntek – szeptember 29.

Újbudai Jazz Fesztivál – vasárnapig

Amint vége a nyárnak, és a XI. kerület ismét a dolgos mindennapok ritmusában lüktet, egy párhuzamos szólam igyekszik elnyomni a város zaját. Az A38 és a MU Színház együttesen nyomja a taktust az idén 13-ra megrendezett Újbudai Jazz Fesztivál alapjaként, szeptember 29 és október 1. között.

Több infót itt találsz.

Fritz Kalkbrenner – Akvárium Klub – 23:00

Napjaink egyik legkeresettebb elektronikus zenei előadóját a kilencvenes évek végén kerítette hatalmába a techno hordozta energia, majd néhány év partizás után saját zenék gyártásába kezdett. Hangját ismerhetik a Forms & Shapes kiadványról 2003-ból, Sasha Funk Bravo című albumáról, vagy Monika Kruse-os közös munkáiból, esetleg Alexander Kowalskival való együttműködéséből.

Hogy mi történt vele ezután? Itt megtudhatod.

Jordán Adél és a Puszi – Pontoon -19:00

A Puszi Együttes 2009 óta zenél a budapesti éjszakában. Koncertjeikre egy masszív belvárosi tábor jár táncolni. 2016 márciusától a Puszi énekese Jordán Adél, a Katona József Színház tagja és filmszínésznő. Többnyire saját szövegeiket énekelik, de az utóbbi időben olyan vendégszerzők segítik munkájukat, mint Ujj Zsuzsi, Bereményi Géza, Peer Krisztián, Fekete Ádám, Hegedűs Márton.

Továbbiakért kattints ide.

Szombat – szeptember 30.

Stanley Jordan koncert – Fertőrákosi Barlangszínház – 20:00

Stanley Jordan, a nemzetközi jazzélet sztárgitárosa, zeneszerzője koncertezik szeptember 30-án a Fertőrákosi Barlangszínházban. Világpremierként játszik együtt a műfaj egyik legnagyobb basszusgitáros csillagával, a virtuóz Christian Galvezzel és két magyar zenészlegendával, Horváth Kornél ütőssel, valamint Dörnyei Gábor dobossal.

Több infót itt találsz.

Dj slow pres: Soulfusion s03e02 – Typo Bar – 21:00

Súlyos szovjet funk drámák, francia jazz-noir low-fi hangzás, visszafogott minimalistic jungle egészen a detroiti boombapig fogja a füleket kényeztetni. Only vinyl night for free fo sure!

A Facebook-eseményért katt ide.

Spartan Heroes – Mom Sport – 9:00

Futás? Funkcionális edzés? Akadályok? Mindezt összegyúrva vár téged az egyelten mini akadálypálya az országban! Szükséged lesz az ügyességedre, kitartásodra és erődre, hogy végigküzdd magad közel 20 akadályon a 200 méteres pályán. Harcolj az idővel és az akadályokkal a futamokon, verekedd be magad a döntőbe, ahol a legjobb 4 férfi és legjobb 4 nő versenyez az első helyért.

További infókért katt ide.

¡Caramba! 2 – The Latin Pop Party – Anker’t – 23:00

Imádod a latin slágereket, de nem találod a helyed? Tolnád a Shakirát, de nincs kivel? Szemtelenül temperamentumos buli az éjszaka forró vérű császárainak és tűzről pattant lányainak!

Táncolj ide a részletekért.

Birthday Party with DJ Ravin – Buddha-Bar Budapest – 22:00

Ötödik születésnapját ünnepli idén a Buddha-Bar Budapest, és a jeles alkalomra rendezett partira téged is vár! Írjátok fel szeptember 30. este 10 órát a naptáratokba, hiszen ezúttal is nagyszerű programokkal, különleges táncos showelemekkel és más meglepetésekkel készül a hotel.

További infókért katt ide vagy ide.

Kéknyúl – Opus Jazz Club – 21:00

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. Bár a csapat korábbi hangzása Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája köré épült, a 2015 végén megjelent Crowded Universe című legfrissebb lemezük anyaga új koncepcióra épült: nyolc egyenrangú muzsikus szőtt rajta izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.

Részletekért kattints ide.

Vasárnap – október 1.

Hello október! – Pancs – 9:00

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok.

Részleteket itt találsz.

Design Hét Budapest 2017 – Ahol a design kezdődik – WAMP – 10:00

Az idei Design Hét Budapest 2017 programjának keretében a középpontban a fiatal kezdő illetve újrakezdő tervezők állnak. A vásár keretében megmutatkozhat a nagyközönség számára is a WAMP tervezőinek sokszínűsége, a még csak szárnyukat próbálgató tehetségektől kezdve a komoly szakmai felkészültséggel rendelkező végzős hallgatóktól egészen a pályamódosító és újrakezdő tervezőkig.

További infókat itt találsz.

Sieben w/ Marek Hemmann (Ger) – Instant – 22:00

Az Instant és Fogas Ház összefogott, hogy egyesült erővel legyőzze a vasárnap méltalan alulértékeltségét a klubéletben! Új sorozatuk, a SIEBEN alkalmával neves előadókat invitálnak az elektronikus tánczenei világból, hogy támogassák bátor csatájukat a rettegett hétfő visszatartó erejével szemben! Szerencsére nincsenek egyedül a harcban, szövetségeseik a város legnagyobb szervezőcsapatai, akik nem félnek a segítségükre sietni!

A sorozat nem kisebb névvel debütál, mint a berlini MAREK HEMMANN, a house és techno szcéna kiemelkedő alakjáéval.

További infókat itt találsz.

360Bar presents: Season Closing Weekend – 360 Bar

Mielőtt átlépnénk az őszbe, élvezzük ki az utolsó nyári napsütést, a roftoop adta csodálatos kilátást, frissítő koktélokat, az élőzenét és a remek embereket ezen a három napon.

Több infó itt.

A Kávé Napja 2017 – Akvárium Klub – 11:00

Számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon 6. alkalommal szervezünk eseményt a kávé napja alkalmából.

Több infóért kattints ide.