Fedezd fel Budapestet a hétvégén! – Itt a hétvégi programajánlónk

Ideje megbarátkozni a gondolattal, hogy itt az ősz. Persze ettől még nem áll le az élet a városban: rengeteg buli esedékes ezen a hétvégén is, de néhány olyan programot is összegyűjtöttünk, melyek felfedik előtted Budapest titkait, hogy még jobban megismerhesd szeretett városunkat. 

Csütörtök – szeptember 21.

Szemrevaló ǀ Sehenswert Filmfesztivál  – Művész Art Mozi – szeptember 30-ig

A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvénye immár hatodik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát, eredeti nyelven, magyar felirattal vagy tolmácsolással. 4 tematikus blokkban 18 filmet vetítenek, melyek közül több egészen új megvilágításban foglalkozik fontos témákkal. Az idei év egyik szenzációja a legendás rendező, Fritz Lang életének egy szakaszát bemutató thriller, de ezen felül még rengeteg izgalmas filmet láthatunk a fesztiválon.

Részletekért kattints ide.

Zero Waste Showroom Opening – Printa – 19:00

A fast fashion a második legszennyezőbb iparág a világon. 2050-re több műanyag palack úszkál majd az óceánban, mint hal. Hányszor hallottunk már a pazarló világunk közelgő ítéletnapjáról? Bizonyára sokszor, de vajon mit lehet tenni ez ellen? Itt az idő, hogy megtudj gyorsan néhány gyakorlati tanácsot, amelyek segíthetnek lassítani és fenntarthatóbbá tenni életmódunkat.

Részletekért katt ide.

Ananász akusztik pres. Sound Passport – PIÑA – 20:00

„Mi vagyunk a Sound Passport ének-gitár duo a Mózsival. Ez egy létező formáció, fél éve dolgozunk együtt, és rendszeresen játszunk. Jazzes-soulos pop zenét tudhatunk magunkénak, amellyel csodás atmoszférát tudunk teremteni.”A belépés ingyenes, az italok felejthetetlenek.

Továbbiakat itt találsz.

UX – Networking Party – Zsiráf – 18:00

Részt vettél, előadtál, oktattál valaha xLabs-es UX képzésen? Vagy csak érdekel ez a terület, és szeretnél többet megtudni róla? Akkor szeptember 21-én gyere el Te is a Zsiráfba, és ismerkedj, beszélgess, koccints a többi UX-essel.

Részleteket kattints ide.

Péntek – szeptember 22.

Kóstold meg Finnországot a Bartókon! – Bartók Béla út – vasárnapig

Ismered a finn ízeket? Ettél már finn sütit, ittál már finn kávét? Most itt a lehetőség! Szeptember 22. és 24. között az #ELEVENŐSZ alkalmából a finn gasztronómia is a Bartókon vendégeskedik, mivel Finnország idén ünnepli államisága 100. évfordulóját.

Ide kattintva megtudhatod, milyen finomságokat kóstolhatsz meg.

World Press Photo Exhibition – Néprajzi Múzeum – október 23-ig

A világ legjelentősebb és legizgalmasabb sajtófotóiból rendez kiállítást minden évben a World Press Photo alapítvány. A szakmai zsűri által kiválasztott fotókból készült gyűjtemény 45 ország száz városába utazik el, hogy a képeken keresztül megmutassa az elmúlt év fontosabb eseményeit, hétköznapjait, olyan pillanatokat, ami által mi is közelebb kerülhetünk a körülöttünk zajló események megismeréséhez és megértéséhez.

Ha készen állsz a valóságra, kattints ide.

Oops #16 Look What You Made Me Do – Anker’t – 22:00

A szokásos péntek esti bezsongás az Anker’tben.

Részletekért katt ide.

TEDxConversations: Lifelong learning – Mit tanuljunk és kitől? – Cosmic Latte – 17:00

A guruk és mesterek korszakát éljük. Rengetegen kínálnak tananyagot, tanfolyamokat, könyveket, jövőbiztos és nélkülözhetetlen tudást. Vajon milyen tudásra van, lesz szükségünk az életünkben? Hogyan válasszuk ki, mit tanuljunk és kitől? Mire jó a folyamatos tanulás? Hol van a megállás a tanulásban? Neked mi a tapasztalatod? Mi vált be, mit tennél másképp?

A válaszokat ott, több infót pedig itt találsz.

DFM / Kelemen Kabátban, Soerii & Poolek – Fogas Ház – 22:00

Már hivatalos: elkezdődött a klubszezon. Bekezdünk egy veretes line up-al: Soerii, Poolek, Zsolaa, Horváth Gáspár (Jumo Daddy) és Horváth Boldizsár (Szerecsenkirály) mind beállnak a DJ pultba, de mi is a teljes csapattal készülünk: MC Kemon, Venom (Halott Pénz) és dj Future (Irie Maffia) szolgálatra jelentkeznek!

Részletekért kattints ide.

Szombat – szeptember 23.

Tájházaink vendégségben – Szentendrei Skanzen – 9:00

A magyarországi tájházhálózat 2000-ben felkerült a világörökség várományosi listájára, mely azt mutatja, hogy nemcsak Európában, hanem más kontinenseken is különlegességnek számít a helyben megőrzött népi építészetnek ez a magyarországi láncolata. Ezért a Skanzen jubileumához kapcsolódva olyan tájházakat hívtak meg, akik ebben az évben ünneplik 10-20-30-40-50 éves fennállásukat

Az eseményről több információt itt találsz.

Az Andrássy út palotái I. – Deák Ferenc tér – 10:00

A magyarországi historizáló építészet egyik csúcsteljesítménye az elegáns sugárút, az Andrássy út kiépítése. Az elkészült művet kezdeményezőjéről, Andrássy Gyula miniszterelnökről nevezték el. A séta az Erzsébet tér északkeleti csücskétől a Terror Házáig vezet majd. 

Részleteket itt találsz.

Híres íróink nyolcadik kerületi világa – Gutenberg tér – 10:00

A séta során most megszólal a Palotanegyed – abból az időből, mikor még művésznegyed volt – és rácsodálkozást enged, hogy mennyi művészt, költőt és írót inspirált, mennyiüknek adott otthont, és mennyiük sorsa fonódott össze egymáséval és magával a kerülettel egyaránt.

Hogy pontosan kiket, itt megtudhatod.

Művészet a filmvásznon – Bosch – Premier KultCafe – 20:00

2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeznek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba

Hogy hogyan? Ide kattintva megtudod.

Oktoberfest Kick-Off Weekend – Impostor

Nyakunkon az őszi evős-ivós ünnepélyek koronázott királya, a sör nemhivatalos szülinapja: az Oktoberfest!
Digó pizza alkalomhoz illő germán ihletésű pizzaspecialitásokkal költözik udvarba (nem, nem a ‘bármilyen pizza ketchuppal’ lesz). Míg az étel készül, faszénen sült Wurst-okon kísérheted a HB zenekart és élvezheted a mérsékelt égöv eme kiváló évszakát.

További infókat itt találsz.

Vasárnap – szeptember 24.

Vintage Piac  – Vintage Piac – 10:00

Stílust váltasz? Vagy csak kiegészítőket keresel? Te magad kreatívkodsz, és ehhez szeretnél eszközöket találni?
Ha a vintage stílus szerelmese vagy, akkor jó helyen jársz. Itt új és felújított kisbútorokkal, különleges kiegészítőkkel találkozhatsz, na meg textilekkel, lámpákkal, raklapból készült dolgokkal, szóval mindennek, amire az otthonodnak szüksége lehet.

Részleteket itt találsz.

Miutcánk Szomszédfesztivál, Piknik – Filozófusok kertje – 13:00

Tollasozás, slackline, frizbizés, buborékfújás, grillezés, sörözés, ismerkedés, tere-fere, fogócska és bújócska. Heverészés és heherészés. Kínáld meg sütivel a szomszéd pokrócon ülőket, csodáld meg a panorámát és élvezd az őszi napsütést!

És hogy még mi más? Itt megtudhatod.

A Pál utcai fiúk – Vígszínház – 14:30

Marton László rendező teremtette meg a Vígszínházban azt a fiatalokat is megszólító, magyar zeneszerzőknek teret adó és új zenés műveket bemutató hagyományt, amelynek újabb kiemelkedő állomása A Pál utcai fiúk.

Szereposztás és részletek: itt.

360Bar presents: Season Closing Weekend – 360 Bar

Mielőtt átlépnénk az őszbe, élvezzük ki az utolsó nyári napsütést, a roftoop adta csodálatos kilátást, frissítő koktélokat, az élőzenét és a remek embereket ezen a három napon.

Innen megtudod, milyen programokra számíthatsz a hétvégén.