Mozgalmas hétvége áll előttünk – Összegyűjtöttük a legjobb programokat

Reméljük, a hétvégéig még marad az indiánnyár, ugyanis több kültéri program is lesz (a Nemzeti Vágtától kezdve a futómaratonokig), melyekről kár lenne lemaradni a rossz idő miatt. Akkor se ess kétségbe, ha rosszra fordulna az időjárás, erre az eshetőségre is gondoltunk, és a legígéretesebb beltéri programokat is összegyűjtöttük neked. 

Csütörtök – szeptember 14.

2. Humen Film Festival – Művész Art Mozi – vasárnapig

A filmfesztivál  programjában megtalálható német és ír ifjúsági film, dél-koreai történelmi királydráma és svéd életrajzi film is, míg a független filmgyártást egy francia és egy argentin romantikus darab képviseli. Idén is az a szervezők célja, hogy a világ minden tájáról származó filmeken keresztül sokszínű, optimista, bizakodó személetet mutassanak be. 

Részletekért katt ide.

#HashtagFestival – MCC Park – 15:30

A telefonoddal kelsz és fekszel? A like-ok száma alapján határozod meg önmagad? Van különbség a digitális és a valós éned között? A tudatos mobilnet használat és az egyensúly megteremtése a digitális és a valós személyazonosság között napjaink egyik legaktuálisabb kérdésévé vált, hiszen ma már korlátlan mennyiségű adat áll a felhasználók rendelkezésére, ami a végtelen lehetőségek mellett olykor problémákat is okozhat.

Hogy mi mindenről szól még a fesztivál ide kattintva megtudhatod.

Andalúzián át – Instituto Cervantes de Budapest – 18:00

Ivanics Andrea és Mohai Márton nyolc éve dolgoznak együtt filmes stábként, s minden erejükkel azon vannak, hogy az őket lenyűgöző spanyol és dél-amerikai életvidám kultúrát közelebb hozzák a magyar közönséghez. A kiállítás egy hónapig megtekinthető, minden hétköznap 10 és 18 óra között.

Ha tudni akarod, mit gondol Andrea a kiállításról, kattints ide.

Pure Lust All Nighter – Pontoon -21:00

Pure Lust csapatnak hála a csütörtök esték inkább egy óriási pénteki esti heppajra hasonlítanak! Egyértelmű volt, hogy ismételni kell. Szóval a naplemente után, fogyóban lévő koktélok szürcsőgő hangjára és a legnaposabb zenékre táncolunk reggelig.

Részletekért sétálj ide.

Péntek – szeptember 15.

Nemzeti Vágta – Hősök tere – vasárnapig

A Nemzeti Vágta szeptember 15-én megnyitja az Országkonyha kapuját, ahol tradicionális ételekkel, hazai pálinka és borkülönlegességekkel várja a gasztronómia szerelmeseit.

A részletes programot itt találod.

Édes Napok csokoládé- és édességünnep  – Szent István tér – vasárnapig

Csodás fővárosunk egyik legszebb terén találkozhatnak az ország legjobb cukrászdáival, csokoládé- és édességgyártóival. Napközben nagynevű séfek és cukrászok tartanak bemutatókat, esténként pedig kellemes jazz zene mellett, nemes borok és italok társaságában élvezhetik az élet édes napjait.

Továbbiakért less be ide.

Budapest Rooftop Cinema presents: Terminator 2: Judgement Day – Corvin Club – 18:30

1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború. Ennek a háborúnak 3 milliárd áldozata volt. Ami az emberiségből megmaradt, hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. S most a Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét.

A vetítés részleteiről itt olvashatsz.

Szombat – szeptember 16.

Ars Sacra – Budapest több helyszínén – 24-ig

Minden év szeptember harmadik hétvégéjén, a Kulturális Örökség napjaival egy időben rendezik meg az Ars Sacra Fesztivált (Szakrális Művészetek Hete és Nyitott Templomok Napja). A szervezők kiemelt célja a kortárs fiatal művészek egymás közötti párbeszédének megindítása, együttműködésük szervezése, számukra pályázatok kiírása, pályaműveik bemutatása, szakrális művészeti és kulturális események szervezése, felkarolása.

Részletekért kattints ide.

II. Mapei Szigligeti Félmaraton – Szigliget – 12:00

Ki tudja, hány kapcsolat van Tihany és Szigliget között? Nos, van pár belőle… Mindkettő félsziget, természetvédelmi övezet és mindkettőnek vannak spéci helyei. Mindkettő egy kis ékszeresdoboz, ahol jókat lehet futni, enni-inni, pancsizni, kirándulni, sétálni. De ezeken kívül van egy másik fontos kapocs is: Szigligeten vette folytatását imádott Tihanyunk félmaratonja.

A részletes programért kattints ide.

Régiségek utcája – antikvitások a Lipótvárosban  – Resident Art Budapest – 10:30

A sétát elsősorban azoknak ajánlják, akiket a régiségek, a klasszikus festmények, szobrok, bútorok, és műtárgyak érdekelnek. A barangolás során főként a belváros azon üzleteit veheted célba, amelyekben régiség- és műkereskedelmi tevékenység található.

Hogy mire számíts pontosan? Itt megtudhatod.

CityMatiné s06e08 – Vintage of the Last Sunbeam – Citadella – 10:00

Szőlőszedő lánykák és ifjak ajkain messze hangzik az édes dallam, ahogy taposnak. Száz kerepű recsegő nyelvét mozgatja az őszi szellő. Kong a funkciós hordó a citadella pincéi fölött, amint a CityMatiné csapata az év utolsó megmozdulásához igazítja.

Hogy mivel készülnek a fiúk az ősszel, itt kiderül.

Szabadság, szerelem – Levelek, felolvasva – Libri Könyvesbolt (Rákóczi út) – 22:00

Petőfi és Arany barátsága közismert dolog. De vajon köztudott-e barátságuk hatalmas érzelmi hőfoka, árnyalatai, e nagyszerű férfiak közös gondolkodása, humora, játékossága?Levelezésük dokumentálja e barátságot, de többet is ennél; naplószerűen tudósít mindkét klasszikusunk életének eseményeiről egy olyan időszakban, mely történelmünk egyik legizgalmasabb korszakára esik.

További információkat itt találsz.

Vasárnap – szeptember 17.

Fut a Csepel – Csepel – 9:00

Idén sem marad el Csepel legnépszerűbb szabadtéri sportrendezvénye, a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és a Csepel Öttusa és Vizes-sport Egyesület közös szervezésében megrendezésre kerülő Fut a Csepel és a hozzá kapcsolódó sportágválasztó!

További infókért kattints ide.

Makk Károly filmek a Tabánban – Tabán Artmozi – 18:00

Augusztus 30-án, életének 92. évében elhunyt Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a magyar mozgókép mestere, a nemzet művésze. Szeptember 15-16-17-én a Tabán artmoziban három filmjével emlékezünk a legendás filmesre, ebből kettő ráadásul 35 mm-es kópiáról vetítünk. Vasárnap a Liliomfit vetítik.

További infóért katt ide.

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – Miskolc – szeptember 17.

Az elmúlt évek alatt a Jameson CineFest Magyarország vezető filmfesztiváljává, a fiatal film egyik legjelentősebb közép-európai fórumává nőtte ki magát. Beszédes az is, hogy ez az egyetlen hazai filmfesztivál, ahol a nemzetközi zsűri mellett a FIPRESCI, azaz a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége díjazza a munkákat, és nemzetközi ökumenikus zsűri is dolgozik szeptember közepén Miskolcon.

További infókat itt találsz.