6 ideális helyszín üzleti ebédekhez

Szeptember eljövetelével hivatalosan is vége az uborkaszezonnak, így ez alkalommal olyan vendéglátóhelyeket listáztunk, amelyek nem csupán kiválóak, de business lunch menüt is kínálnak a délben esedékes üzleti megbeszélésekhez.

Café Astoria Restaurant

A legendás Danubius Hotel Astoria étterme a vendéglátás hagyományait 21. századi megközelítéssel és dinamizmussal fűszerezi, kreatív konyhával és a jelen kifinomult gasztronómiai kínálatával várja vendégeit. A mesélő falak mellett a mesterien tálalt ínycsiklandó fogások a legkényesebb ínyenceket is ámulatba ejtik: friss ízek és merész ételtársítások közül válogathatnak az á la carte étlapról. Mindezek mellett pedig kedvezményes áron, tradicionális magyar fogásokat is kínál a meseszép étterem, mindennap 12 és 3 óra között. Lépjetek be, hagyjátok magatok mögött a nyüzsgő várost, és engedjétek, hogy az ételek, a márványborítású falak és a kristálycsillárok elkápráztassanak!

Chagall Café

Azok, akik akár csak egyszer is rákanyarodtak az Andrássy útról az Operaház mellett elnyúló Hajós utcára, ismerik azt a bizonyos érzést, amelyért főként a szinte tapintható kabaréhangulat felelős. Ez az az utca, ahol az üzlettulajdonosok reggelente odaintenek egymásnak, és aminek minden zegzugában megbújik egy romantikázó szerelmespár. A nyüzsgő városi hangulatban a Chagall Café egy biztos pont, amely nyugalomszigetként várja a betérőket. Folytass eszmecserét egy két- vagy háromfogásos ebédmenü felett, és élvezd a kreatív atmoszférát.

Bistro Fine

A főváros szívében, az Andrássy úton elhelyezkedő Bistro Fine kifinomult, ugyanakkor hívogató helyszínül szolgál egy baráti találkozó vagy business meeting keretein belül elfogyasztott ízletes ebédhez vagy vacsorához. Nem csupán ebédszünetben érdemes betérni két- vagy háromfogásos Business Lunch napi menüjükre, hanem munka után is, amikor már jólesően el lehet kortyolgatni egy pohár finom bort, mellé pedig tapasokat kóstolni. Napi ajánlataik és á la carte menüjük egyaránt tükrözik azt a fajta kreativitást és ízharmóniát, amire a Bistro Fine-ban nagy hangsúlyt fektetnek.

Brasserie & Atrium

Egy business lunch lehet igazán ízléses, ugyanakkor megfizethető. Ezt bizonyítja az egyik legelismertebb budapesti hotelben, a Corinthia Hotel Budapestben elhelyezkedő Brasserie & Atrium étterem, ami exkluzív ételeket kínál elérhető áron. Express ebédmenüjük olyan finomságokat foglal magában, mint füstölt hal és kukorica krémleves; tengeri sügér, Bombay burgonyapürével, meleg paradicsomsalátával és fodros kellel; illetve klasszikus francia csokoládétorta, friss málnával és vaníliás Chantilly krémmel – mindez 12 és fél 6 között várja a vendégeket stílusos környezetben és figyelmes felszolgálók társaságában.

Costes Downtown

Az első hazai Michelin-csillagos étterem, a Ráday utcai Costes testvérétterme a belváros szívében, 2015 nyarán megnyílt Costes Downtown könnyedebb, „bisztrósabb” hangulattal, kicsit alacsonyabb árfekvésben, viszont nagyobb kapacitással várja a minőségi vendéglátás iránt érdeklődőket.  Az új étterem az elegáns belvárosi Prestige Hotelben található, de külön utcai bejárattal rendelkezik és a hét minden napján reggel 6.30-tól éjfélig tart nyitva. A Downtownban látványkonyhában készülnek az ételköltemények, sőt, az igazi gasztrofanatikusok nemcsak beláthatnak a konyhába, de akár a séfasztalnál is helyet foglalhatnak. A minőséget a Michelin-csillagos Miguel Vieira executive séf felügyeli, a napi munkát pedig Tiago Sabarigo séf irányítja.

Halászbástya Étterem

Kilátásával a Parlamentre, a pesti háztetőkre és a Szent István Bazilikára a Halászbástya Étterem egyedüli élményt nyújt az odalátogatóknak. A kilátás mellett gourmet konyha és elsőosztályú kiszolgálás is várja a vendégeket Budapest egyik legpatinásabb éttermében. Az építmény jobb oldaláról megközelíthető hely ajtaja egész évben nyitva áll, sőt mi több, hétköznap 12 és 15 óra között a teljes á la carte kínálatból 25% kedvezménnyel fogyaszthattok, ha foglaláskor a Funzine-ra hivatkoztok.