Köszöntsd ezekkel a programokkal az őszt!

Ezen a hétvégén már beköszönt az ősz, de ez még nem szegheti kedvünket, hiszen ebben az évszakban is rengeteg izgalmas programmal találkozhatunk. Már szeptember eleje is tartogat néhány igen érdekes programot. Figyelem, a főszerepbe ezúttal a bor kerül. Egészségünkre!

Csütörtök – augusztus 31.

Tiszta szívvel charity filmvetítés – Corvin Club – 19:30

Egy különleges, jótékonysági vetítéssel készült a Budapest Roofop Cinema, ahol a Suhanj! Alapítványon keresztül az adományokkal a végtaghiánnyal vagy autizmussal született gyermekek úszásoktatását támogatják. A vetítés előtt, 20 órától Fenyvesi Zolival, a film főszereplőjével, Gusztos Péterrel, a Suhanj! Alapítvány Elnökével, Vados Bencével, a gyerekek úszásoktatójával és Majoros Ádámmal, a magyarországi Rotaract Klubok Kormányzójával beszélgethetsz.

Részletekért katt ide.

Borok a fantázianév mögött teszt – 0,75 Bistro – 19:00

Sokszor a házasítások a könnyebb beazonosíthatóságát segítik, némely esetben marketingfogásnak is kiváló, olykor a bor stílusára utal és egyes borászok így szeretnének egy történetet elmesélni. Hogy mikor melyik? Menj el a 0,75 Bistro borkóstolójára és megtudod.

Az esemény részleteiről itt olvashatsz.

KiSTeHéN 15 – Budapest Park – 18:30

A KiSTeHéN zenekar idén ünnepli fennállásának 15. évét. Ebből az alkalomból egy olyan jubileumi koncertre hívunk a nyár utolsó estéjén, ahol csaknem mindenki színpadra áll majd, aki valaha megfordult a zenekarban.

A pontos menetrendért katt ide.

Péntek – szeptember 1.

Summer Office – Kihelyezett Közösségi Munkanap Vol. 3 – Kőleves – 9:30

A Design Terminál és a Kreatív magazin a Forbes Hungaryval és a Loffice-szal bemutatja: Summer Office – Kihelyezett Közösségi Munkanap Vol.3! Ezúttal a Kőleves kertet foglalhatod el, a képlet ugyanakkor marad a régi: te, a laptopod, fröccsök és limonádék, na meg a laza szakmai barátkozás az utolsó olyan pénteken, ahol még nyári(as) időre számítunk. Hozz barátokat, kollégákat, jövő májusig úgyis az irodákban fogunk csoffadni utána.

Részletekért katt ide.

VI. Food Truck Show Budapest – Kincsem Park – vasárnapig

A Food Truck Show gasztrofesztiválján egy időben és helyen mutatják be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, vendéglátó járműveket. Változatos és nemzetközi ízvilággal, minőségi ételekkel és italokkal várjuk a látogatókat.

Még többet itt olvashatsz az eseményről.

Csábítás – premier előtt az újranyitó Művészben! – Művész Art Mozi – 20:30

Az amerikai polgárháború idején járunk. A fogságba esett, sebesült északi katonát a konföderációsok egy bentlakásos leányiskolában tartják bezárva. A fogoly megpróbálja belopni magát az ott élő magányos nők szívébe. A nők előbb egymás, majd a katona ellen fordulnak.

Több infót itt találsz.

Vad art kiállítás (Wild Art Exhibition) – Népszínház utca – 18:00

Gondoltál már arra, hogy milyen lehet a kreativitás és az őrület határán egyensúlyozni? Ragadott már valaha magával egy alkotó energiája? A helyszín egy felújítás előtt álló régi lakás, melynek sárguló tapétáit és málló vakolata még utoljára egyszer életre kel.

Részletekért katt ide.

Szombat – szeptember 2.

CityMatiné s06e07 – Siege of the Castle w/ Stassy – Budapesti Történelmi Múzeum – 10:00

2017 szeptember havának 2. napján, az ősz beköszöntével a CityMatiné seregek hősies ostromának köszönhetően áttörték a déli védvonalat és behatoltak a várba, élükön a német Stassy (Watergate Records) generálissal.
Ám ami a falon túl várta őket, arra még legmerészebb álmaikban sem gondoltak volna…

Hogy mi volt az? Itt megtudod.

Pozsonyi Piknik – Újlipótváros – 10:00

Az Újpesti rakpart és mellékutcái a Margit hídtól a Szent István parkig új színnel telnek meg a hétvégén. Hogy mire számíthatsz? Tematikus utcákra, például  színház utcára (sőt park), könyvesek utcájára, média sorra, de  lesz majd gasztro dűlő, gyerek tér, 3 színpadon pedig művészek: színészek, énekesek, muzsikusok, táncművészek és írók szórakoztatnak majd.

Továbbiakért katt ide.

Őszi Etyeki Piknik – Etyek, Gasztrosétány – vasárnapig

A 20. Etyeki Piknik a megújult Gasztrosétányon maradandó élménnyel, nemes italokkal, ínyenc ételekkel és fergeteges muzsikával vár! Fellép a Cimbaliband, a Pátkai Rozina Trió és sokan mások!

A részletes programot itt találod.

28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál – Budafok – Tétény – vasárnapig

A bor és a pezsgő mellett a művészeti események, koncertek és fröccsök is folyni fognak a kétnapos fesztiválon, a kicsiket pedig gyereksarok várja. Idén először egész napos Pincejárat indul a fesztivál helyszínei között. Az esemény ingyenesen látogatható.

További infókért kattints ide.

DreherFeszt 2017 – Dreher Sörgyárak – vasárnapig

A DreherFeszt nagyszínpadán a Cloud 9+, a Punnany Massif és az Intim Torna Illegál garantál feledhetetlen élményt, az éjszaka pedig DJ-partikkal folytatódik. A fesztivál kisszínpadán a Keret Bloggal közösen indított DreherFeszt Felfedező zenei tehetségkutató legjobbjai, a szakmai zsűri és a közönség döntése alapján kiválasztott hat együttes méretheti meg magát a fődíjért.

Részletekért katt ide.

Elliot & Séf – Fogas -22:00

A két DJ 2008 óta rakosgat együtt vegyesen és tematikusan is. Nincsenek határok, korok, stílusok, illetve persze vannak, de a lényeg a közös gyökérzet, az emberi lélek, S O U L, you know… A terítéken: soul, funk, break, disco, house.

További infókért katt ide.

Vasárnap – szeptember 3.

Családi Mozgásfesztivál – Budapart – 10:00

Rengeteg kipróbálható mozgásforma gyerekeknek, apukáknak, anyukáknak, nagyszülőknek, pároknak, egyedülállóknak, mindenkinek, aki szeretné magát jól érezni, és mozogni egy jót! A részvétel ingyenes.

További infókat itt találsz.

Budapesti Fesztiválzenekar, Dunapest fesztiválzáró – Várkert Bazár – 21:00

A Fesztiválzenekar a Dunapesthez kapcsolódó tematikus koncertjén Dvorák, Elliott Cole, Aaron Copland művei mellett vajdaszentiványi népzene is megszólal. A Várkert Öntőház udvarának különleges megfestését a Laluz csapata készíti, akik tavaly megsétáltattak egy fényoroszlánt a Duna-parton. Mozgó-,és állóképes fényfestés teremti meg a hangulatot, a Dunához és a vízhez kötődő motívumok kelnek életre.

További infókért kattints ide.

Arany János a Margitszigeten – irodalmi séta extra programokkal – Margitszigeti Szabadtéri Színpad – 15:00

A víztoronytól induló tematikus túra során az érdeklődők bejárhatják az Arany János által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok – Jókai, Krúdy, Madách, Bródy Sándor, Babits, Szerb Antal, Radnóti, Lackfi – emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában élt és alkotott.

Részleteket itt találsz.