Ezeket a koncerteket ne hagyd ki a Paloznaki Jazzpikniken

Fűben fekvés, napsütés, bor a kézben, jazz a fülben, a háttérben pedig hullámzik a Balaton. A paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra, színvonalas gasztronómiai kínálatra és első osztályú előadókra lehet számítani – idén is! Paloznaki Jazzpiknik augusztus 3-5-ig, Balatonfüredtől 10 percre, többek között az alábbi világklasszis zenészekkel.

Kool & The Gang

A Kool & the Gang a könnyűzene történetének egyik legsikeresebb amerikai disco, jazz, R’n’B és funky zenét játszó együttese. A mindenki által ismert Celebration, Cherish, Jungle Boogie, Summer Madness és az Open Sesame számokkal három Grammy-díjat és hét amerikai Music Awards-ot söpört be az 1964-ben alakult együttes. A Kool & the Gang fennállása óta több mint 70 millió albumot adott el világszerte, augusztus 3-án pedig Paloznakon hallhatjuk és énekelhetjük majd az együttes világslágereit a balatoni éjszakában.

Random Trip

A Random Trip egy műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg minden kedden a budapesti A38 Hajón. A 2017-es Jazzpikniken szeretettel köszöntjük Dés Lászlót a Nagyszínpadon! Nem lesz hiány szaxofonban, az ének, rap és gitár szekciót Heincz Gábor ‘Biga’ és Herbert Shaw hihetetlen energikus előadásmódja erősíti.

Group’n’Swing

A swinget és a boogie-t játszó Group’n’Swing zenekar saját, mindenkit megmozgató slágerei mellett olyan zenei legendák dalait is előadja, mint Michael Bublé, Barry White, Paul Anka, Norah Jones, Billy Joel vagy éppen Amy Winehouse. Az együttes védjegyévé vált különleges hangzás lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen stílusból szemezgessenek, és a dalokat a saját hangzásviláguknak megfelelően dolgozzák fel. Botrány című lemezük 2013-ban Fonogram Díjat kapott.

Mario Biondi

Amint énekelni kezd, különleges és dögös hangjáról mindenki megismeri a szicíliai származású Mario Biondit. Az énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban. A soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes koncertjét augusztus 4-én élvezhetjük a paloznaki éjszakában.