Fedezd fel a Hababa varázslatos világát

Egy divatra és művészetre érzékeny embernek nagyon nehéz nem bemennie a Hababa Storeba ha épp arra sétál. Kívülről nézve tágas üzlettér, világos, szellős terek és színkavalkád látható, ami már kívülről is igen vonzó volt jelen cikk írójának. A boltba belépve kellemes hangulat fogadott, egy kanapén ülve jókedvű emberek beszélgettek. Az eladók kedvesek, nem tolakodóak és hűs limonádéval kínáltak mindenkit a nyári melegben. Ez a meglepetés kifejezetten jól esett. A jó hangulatról a tulajdonosokkal való beszélgetés után sem változott meg a véleményem

A Hababa Designer Store and Gallery lényegében egy haladó szemléletű ruházati üzlet és showroom, amely gondosan válogatott hazai és nyugati designer márkákat, valamint hangulatban azokhoz kapcsolódó fast fashion, vintage és second hand darabokat értékesít. Az üzletben a designer márkák termékei mellett megtalálhatók az alkotók fotóval és egy rövid leírással, ezáltal téve a termékeket és a vásárlást személyesebbé. Az üzlet tulajdonosai fontosnak tartják, hogy a már befutott hazai designer márkák mellett feltörekvő alkotókat is bejuttasson a boltba.

A Hababa összművészeti találkozóhelyként is működik: workshopoknak, a boltban található termékek bemutatóinak, időszakos képzőművészeti kiállításoknak és a fekete-fehér helyett a színeknek ad otthont.

Nagyon tetszett a ruhaválogatás, még ha nem is volt minden darab az én stílusom volt. Mindenképp szimpatikusnak mondható, hogy egy-egy tervező kicsit merész ruhái mellett javarészt hordható termékekkel találkozik az ember, ha átnézi az üzlet kínálatát, amihez egyébként lehet hogy 20-30 perc is kevés volt. A designer márkák mellett helyet kap különleges vintage és használt ruházat is, valamint csekély mennyiségű és Magyarországon máshol nem kapható fast fashion jellegű termék is. A tulajdonosok ugyanis úgy gondolják, hogy mindhárom terméktípusnak van létjogosultsága, hiszen nem öltözhetünk minden nap designer termékekbe. A vintage, használt és fast fashion dolgoknak is meg van a maga helyük a divat iránt érzékeny emberek ruhatárában. Ezzel egyébként én is egyet kellett hogy értsek, bármennyire is szívem csücske a designer szcéna. Még több ilyen helyet Budapestre!

Honlap

Facebook

Instagram

Üzlet: 1052 Budapest, Fehér Hajó u. 8-10.