A 3 kedvenc borozónk Budapesten

Magyarként nem ritka a magyar borok rajongóinak lenni, kis hazánk isteni nedűje azonban, legnagyobb örömünkre, a nemzetközi piacot is meg-meghódítja időről-időre. Ez alkalommal maradunk Budapesten, három kedvenc borozónk következik a városban.

Borbíróság

A közel százféle magyar bort kínáló Borbíróság Budapest gasztronómiai színterének egyik legizgalmasabb szereplőjévé nőtte ki magát az évek során. Széles italkínálatukat olyan ételek egészítik ki, amelyek friss alapanyagait a szomszédos Vásárcsarnok biztosítja, ezáltal varázsolva klasszikus magyar bisztróhangulatot a belvárosban. Aki betér a Lánchídtól néhány lépésre található Borbíróságba, el lesz ragadtatva az ott uralkodó urbánus hangulattól, ízletes fogásoktól és persze a helyi bortermelők első osztályú termékeitől.

1093 Budapest, Csarnok tér 5.

Tasting Table Budapest

A 8. kerület szívében, egy 19. századi borospincében megbújó Tasting Table-ben nem csak az ország legízletesebb borait kóstolhatjuk és vásárolhatjuk meg, hanem megtudhatunk egy-két érdekességet a magyar borkultúráról is, mivel a sommelier-k a borkóstoltatás mellett izgalmas történeteket is mesélnek. A Tasting Table-ben tematikus estekkel várnak: népszerű például a Wine, Cheese & Charcuterie Tasting, ahogy a csütörtökönként megrendezett bortermelők vacsorája is, amikre a séf különleges vacsorákkal készül, a bortermelők pedig bemutatják termékeiket.

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 9.

VinoWonka

A VinoWonka névre keresztelt családi biznisz magyar kézműves csokoládékat és borokat kínál a város szívében. Az itt kóstolható minőségi borok egytől egyig magyar kistermelők termékei, akárcsak a kézműves bonbonok és csokoládék, amik helyi csokoládékészítők munkájának édes gyümölcsei. Édességek és finom borok végtelen kombinációja vár a VinoWonkaban, barátságos hangulatban.

1082 Budapest, Corvin sétány 2.