4 kihagyhatatlan program az idei Művészetek Völgyéből

Már 27. alkalommal rendezik meg idén a Művészetek Völgyét, július 21. és 30. között. Az eseményen több mint 1200 program közül válogathatsz, a pódiumbeszélgetésektől kezdve a gyerekprogramokon át egészen a könnyűzenei koncertekig. A rengeteg programból most 3 koncertet és egy különleges improvizációs előadást ajánlunk, melyeken mi egész biztosan ott leszünk. És te?

Nouvelle Vague

A fesztivál második szombatján, július 29-én, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon koncertezik a 2003-ban alakult francia Nouvelle Vague, akik szinte már hazajárnak Magyarországra. Azt tudtad, hogy a „Nouvelle Vague” egy szójáték, melynek jelentése franciául „újhullám”, utalva ezzel a portugál „bossa nova” kifejezésre?

 

Budapest Bár

Idén 10 éves a Budapest Bár! A jubileumot ünneplő zenekar természetesen a Művészetek Völgyében is koncertezik; már csak miattuk sem érdemes kihagyni a fesztivál utolsó napját; július 30-án, vasárnap, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon lép fel a zenekar.

Főhős: Ganxsta Zolee

Beszélgetés, inspiráció, drámák, örömök, titkok és vágyak. A Momentán Társulat idén is saját udvarral várja a látogatókat a Művészetek Völgyében! Július 27-én, csütörtökön a Momentán Udvar Főhőse Ganxtsa Zolee lesz. A Társulat Főhős című előadásában ismert, közéleti szereplőket állít a középpontba; ezúttal a fenegyerek életével játszanak. Vajon megfejtjük Őt közösen?

Shai Maestro Trio (IL) és Golan (RO)

Harcsa Veronika saját udvarában látja vendégül az izraeli Shai Maestro Trio-t. Július 28-án pénteken, az udvar a zongora köré szervezi programjait; 20 órakor itt lép fel a Shai Maestro Trio, 22 órakor pedig a Gyémánt Bálint Trio lemezbemutató koncertjének vendégeként Shai Maestro is zenél. A Shai Maestro Triót alapító Shai 5 évig Avishai Cohen zenekarában játszott, 2010-ben pedig saját együttest alapított, amelynek tagjai a szintén izraeli származású Ziv Ravitz dobos, valamint a perui Jorge Roeder bőgős. A 22 órás koncertet követően a #newkidsfromthebloc jóvoltából szintén ezen a színpadon zenél a román Golan zenekar.

Ha az összes programra kíváncsi vagy, ezen a linken megnézheted őket.