A legjobb naplementenéző helyek Budapesten

Idősek, fiatalok, munkásemberek, irodisták, külföldiek, magyarok – a budapesti naplementékért mindenki egyöntetűen rajong. Az alábbi helyek lehetnek egy romantikus randevú, egy merengős, egyedül eltöltött félóra, de akár egy baráti beszélgetés festői helyszínei is. 

Pesti rakpart

A Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszon ugyan padokat csak elszórva találni, de mégis ez az egyik legjobb naplementenéző hely, mert megfelelő helyre letelepedve pont a Budai Várra, a Halászbástyára és a Mátyás templomra látni rá. Az öreg épületek mögött lemenő nap rózsaszínre festi az eget, amitől a lélegzeted is eláll egy pillanatra.

Amennyiben jobban esne a fröccs egy fokkal kényelmesebb ülőalkalmatosságról (értsd székről), a Lánchíd pesti lábánál két bárba is letelepedhetsz: pesti oldalról nézve a híd jobb oldalán a PONTOON, míg balra a raqpart vár tárt karokkal.

Halászbástya

Az esti sétát a Budai Várnegyedből érdemes indítani, és úgy megtervezni, hogy naplementére elérjetek a Halászbástyáig. Ha nem akartok sok turistával találkozni, menjetek hétköznap, hogy nyugodtan gyönyörködhessetek a kilátásban a környező budai hegyekre és a szemközti pesti oldalra.

High Note SkyBar

Mivel a Szent István Bazilika panoráma kilátójába a nyári hónapokban is csak 18:30-ig lehet felmászni, a budapesti körpanorámáért néhány házzal arrébb kell menni. Az Aria Hotel Budapest tetején székelő High Note SkyBarból még talán egy fokkal jobb is a kilátás, hiszen innen látni magát a Bazilikát is.

Fotó: Facebook // High Note SkyBar

Szabadság híd

Néhány hétvégén idén nyáron is élvezhetjük a naplementéket a forgalomtól lezárt Szabadság hídon. Csapj a hónod alá egy plédet, vegyél pár üveg Soproni IPA-t a legközelebbi kisboltban és csak lazulj a hídon több száz másik ember társaságában, életigenlő, vidám hangulatban.

Fotó: Facebook // Szabihíd