900 forintba kerül a BKK új reptéri járata

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, új BKK járat fog közlekedni a reptér és a Deák Ferenc tér között. Már az is kiderül, mikortól és milyen gyakorisággal fognak járni a buszok. 

Július 8-tól minden nap, a Deák térről hajnal 4-től éjfélig, a Liszt Ferenc Airport 2. megállóhelyről 5:00-től 00:30-ig indul a 100E félóránként, olvasható a reblog cikkében. A járatok a Liszt Ferenc reptér és Deák Ferenc tér között csak a Kálvin téren fognak megállni, illetve a hajnali járatok az Astoriánál is.

A BKK vezérigazgatója szerint a 100E a legjobb dolog,

 „ami a 3-as metró felújításának kudarcából kijött: közvetlen belvárosi járat indul az úszó VB-re a reptérről, csak hogy megkíméljék a látogatókat a metróra szállástól – bár félóránkénti járatkövetéssel erősen határeset, hogy mennyire lesz használható. Ezzel együtt jó lenne, ha maradna a vb után is, minimum a metrófelújítás végéig – bár a valódi megoldás a tervezés alatt álló vasútvonal-kiágazás megépítése lesz.”

A fenti idézetből sajnos arra is következtethetünk, a BKK új járata csak a vizes EB  miatt, és csak sportverseny idején fog közlekedni.