A fesztivál, ahol az egész család jól érezheti magát – Víz, Zene, Virág Fesztivál

Június 23-25. között vár Magyarország legnagyobb családi fesztiválja Tatán, az Öreg-tó partján, a középkori vár festői díszleteivel. Az immár 24. alkalommal megrendezett fesztiválon együtt szórakozhat az egész család, hiszen 0-99 éves korig mindenki megtalálja a kedvére való programot, az interaktív bemutatóktól, a koncerteken át a tűzijátékig.

5 színpadon lépnek fel a legkedveltebb hazai előadók, – többek között – Karthago, Majka & Curtis, a Bikini, a Ghymes, Anna and the Barbies, a Brains, a Kaláka, az Auróra, Bereczki Zoltán és Berki Artúr, Gubás Gabi, Pápai Joci, Hot Jazz Band, Soulbreakers és sokan mások. A legfrissebb dallamokat a Cseh Tamás program tehetségei biztosítják, de találkozhatnak helyi előadókkal, együttesekkel Az electro party arénában hajnalig tart a buli, ahol – mások mellett – Sterbinszky, Horváth Tamás, Bárány Attila járul hozzá a fergeteges hangulathoz.

A legkisebbeket a Szipi-gyerekszigetek, színpadi műsorok, kézműveskedés, állatsimogató, interaktív tudományos játszóház, vidám vásári forgatag várja. A gyerekek által választott gumikacsák idén is hősies küzdelmet folytatnak a győzelemért a Kacsafutamon!

Nem maradhatnak el a szokásos, kedvelt programok sem, így lesz lampionos vízi karnevál, a sárkányhajó regatta, vitorlás verseny, légpárnás hajó bemutató, légiparádé, tűzijáték, virágkötészeti kiállítás, virágkompozíciók, kirakodó- és kézműves vásár, borudvar, gazdag gasztronómiai kínálat.

Az idei fesztivál néhány újítása:

  • Az idei év legnagyobb szenzációjának ígérkezik egy rendkívül látványos, unikális show-elem: a Fény-Vár. A fények és hangok varázslatos találkozásának lehetnek szem- és fültanúi szombat este fél 10-kor a fesztiválozók. Tata féltett kincsét, a Zsigmond-kori várat színes fényekbe öltöztetjük és egy speciális technika, valamint Szarka Tamás, a Ghymes énekesének közreműködésével tesszük még ragyogóbbá. De sötétedés után pénteken és szombaton fénnyel festjük meg a tatai várat, mindkét oldalról látható, pompás módon, Hasonlóan pompásnak ígérkezik a Vár tó felőli oldalán, zenére komponált és fényekkel megfestett szökőkút látványa, amelyet sötétedés után, a koncertek szünetében élvezhet a látogatók hada.
  • A virágprogramoknál újdonság lesz a különleges, világító virágok látványa, valamint az ezzel kapcsolatos előadás. A Várban található Sírkertben tündérkert (minikert) bemutató és workshop, valamint orchidea-bemutató és tanácsadás várja az érdeklődőket.
  • Gyerekek és a kreatív tevékenységek iránt érdeklődők megismerkedhetnek egy ősi, kevéssé ismert papírdíszítő művészeti ággal, a papírmárványozással. Az izgalmas és szemet gyönyörködtető technikát ki is lehet próbálni!
  • A fiatalok és műszaki érdeklődésűek körében bizonyára nagy tetszést fog aratni a kerékpár-meghajtású kisautó-verseny is, amely szórakoztatva hívja fel a figyelmet a környezettudatos közlekedésre.
  • A Kastélytéren a legszebb magyar természetfotókon csodálhatjuk meg a víz ezerféle arcát. Ez a kiállítás a vizet ünnepli. A képek a legkülönbözőbb perspektívából, egyedi hozzáállással, mutatják be a víz változatosságát, szépségét és olykor drámai megjelenését.
  • Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 keretében, június 24-25-én, 11.00 és 17.00 óra között, komplex, díjmentes szűrővizsgálatra lesz a Bláthy iskola előtti parkolóban álló szűrőkamionban. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz átfogó vizsgálatokra, amelyeket azonnal ki is értékelnek a szakemberek, illetve tanácsokat is kaphatnak az életmóddal, egészséggel kapcsolatosan.
  • A legmenőbb Food Truck kocsikkal és válogatott ínyencségekkel is találkozhatnak a gasztronómiai iránt érdeklődők a Családi és Show színpadnál.

A három napra 2.000 Ft a felnőtteknek jegy, 12 éven aluli gyermekeknek ingyenes.

A részletes programról és az esetleges programváltozásokról itt olvashatsz.

További információk:  a fesztivál honlapján vagy Facebook-oldalán találsz.