A város egyik legfinomabb vegaburgerét kóstoltuk a Hard Rockban

Ahogy azt már megírtuk nektek, a Hard Rock Cafe budapesti éttermében két hónapon keresztül ízlelhetjük meg négy különböző ország Legendary Burgerét a World Burger Tour keretein belül. Múlt héten az English Breakfast Burgert vállaltuk be, a napokban pedig kissé ódzkodva ugyan, de beleharaptunk az indiai vegetáriánus hamburgerbe.

Hamburger hús nélkül? Húsimádó magyarokként fintor ül ki legtöbbünk arcára a vegaburgerek hallatán. Bevallom, én sem vagyok vegetáriánus, de ha valami jó, azt elismerem. A Hard Rock Cafe Spinach & Chichpea Burgere pedig nem csupán jó, de még a szaftos, húsos hamburgereket is beáldoznám érte.

Új-Delhi Legendary Burgerének bucijai közé spenótos burgonyából készült házi pogácsa kerül, amit chili, csicseriborsó, koriander, indiai fűszerek, rukkola, paradicsom, uborka és fűszeres joghurt kísér. A burger nem csupán a húsmentes étrendet követőknek kedvez, hanem azoknak is, akik számolják a kalóriákat, hiszen jelentősen kevesebbet tartalmaz, mint húsos alternatívái. A Hard Rockban minden hamburger mellé egyedi fűszerezésű sült burgonya érkezik, amihez ízben hozzápasszoló mártás is választható: van chilis sült burgonya fokhagymás chipotle ketchuppal, fokhagymás sült burgonya fokhagyma aiolival, zöldfűszeres-fokhagymás sült burgonya Chimichumi majonézzel és parmezános sült burgonya fokhagyma aiolival. Az indiai vegaburger mellé mi a zöldfűszeres-fokhagymás sült burgonyára esküszünk, amit az enyhén csípős Chimichumi majonézbe mártogathatunk – a fűszeres köret tökéletes harmóniát hoz létre a burger könnyed ízvilágával.

Habár a Hard Rock Cafe indiai estjéről, amelyen 10% kedvezménnyel lehetett megkóstolni a Spinach & Chickpea Burgert sajnos lecsúsztunk, jövő hét csütörtökön amerikai estet tartanak, amin a Tennessee BBQ Burger lesz rivaldafényben, de fellép Chris Mattheisen & The Americana Project is. Az is látogasson el a Vörösmarty téri étterembe, akinek még nincs programja ma estére, hiszen a Hard Rock Cafe ma ünnepli 46. születésnapját! A Hard Rock Rising 2017 budapesti győztese, a The Wonderland ad koncertet, a belépés természetesen ingyenes, az ételek pedig, higgyétek el nekünk, szenzációsak.