Az évad utolsó Horda előadása

Dusa Gábor

Idén utoljára lesz látható a Horda, a Közép-Európa Táncszínház és Kun Attila első közös produkciója. A Lajkó Félix sodró zenéjére készült előadást május 19-én láthatja a közönség a Bethlen Téri Színházban.

Az egyetlen, Lajkó Félix zenéjére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül, melyek más-más ihletettséggel mesélnek rólunk, a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a pillangó röptéről, a természettől eltávolodott egyén lemoshatatlan városi mocskáról, a hatalom extatikus gyönyöréről, a haragról, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, az elfogadásról, a családról, a közösségről.

Dusa Gábor

A hegedűművész muzsikája ösztöni kapocs a természettel és a természetben élő egyénnel. Zenéjéből árad a kultúra, de nem a színpadokon vagy a kiállítótermekben megjelenő kultúra, hanem az ember – a Kárpát-medencében élő ember – kultúrája.
A címben szereplő horda szó többféleképpen értelmezhető. Egyrészt azon emberek kis közössége, akik az élet élhetőségéért csoportokat alakítanak ki, másrészt az a pusztító emberhorda, akik valamilyen megfogalmazhatatlan késztetést követve lerombolják saját életterüket.

Az előadás a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

További infókat itt találsz.