A legjobb kültéri vendéglátóhelyek egy kis délutáni láblógatáshoz

Napsütés, frissítő és zöld környezet – egy tökéletes délután összetevői. Előbbieket szem előtt tartva elindultunk, hogy felfedezzük Budapest legjobb kiülős helyeit, így született meg alábbi toplistánk.

Kertem

Nem csalás, nem ámítás: április 15-én, azaz holnap újranyit kedvenc kültéri vendéglátóhelyünk a Városligetben, a Kertem! „Gyermek-, bicikli-, kutya- és emberbarát kocsma és fesztivál” – olvashatjuk a Kertem hivatalos Facebook-oldalán, mi még annyit tennénk hozzá, hogy szuper környezetben, szuper emberekkel!

Massolit Books & Café

Kávézó és könyvesbolt különleges egyvelege a pesti zsidónegyed aprócska gyöngyszeme. A békés hátsókertben, a fügefák árnyékában gőzölgő eszpresszó mellett olvasott idegen nyelvű könyveknél nincs is kikapcsolóbb délutáni program.

Csendes Társ

A Károlyi-kert csücskében is élvezhetünk némi frissítőt a Csendes Társ jóvoltából. Minden nap reggel 11-kor bukkannak elő a magas fák árnyékából a kisasztalok, ahol napközben nyugodtan élvezhetjük a jó időt, és a különféle kávékat, limonádékat, míg naplemente után hangulatos borbárrá alakul át a hely.

360 Bar

Borsos árak ide vagy oda, a 360 Bar panorámáját semmi sem tudja felülmúlni.

Kőleves Kert

A Kőleves Vendéglő kertje a hetedik kerület nyugalom szigete. A környékbeli helyekkel ellentétben, a Kőleves Kert nincs tömve külföldi kocsmatúrázókkal hétvégenként, ott békesség van. Függőágyakba szervírozva.

A Grund

A Klinikák és a Corvin-negyed között megbújó hely kívülről apró romkocsma látszatát kelti, valójában azonban hatalmas területen elhelyezkedő épületdzsungel, saját játszótérrel, eldugott sarkokkal, sőt még egy saját eperfájuk is van!

PONTOON

A legjobb szomszéddal vitathatatlanul a PONTOON rendelkezik: a Lánchíd lábánál szürcsölhetjük fröccsünket éjjel-nappal, de az sem kizárt, hogy egy-két világsztár a mellettünk lévő asztalnál lazul. Open-air bulik és mozi, akusztikus koncertek, függőágyak, és naplemente a Duna felett – személyes kedvencem.

+1 Madách tér

A Madách téren található vendéglátóhelyekben mindig bízhatunk, ha egy kis délutáni/esti lazulásra vágyunk jó hangulatban. Ajánljuk a TELEPet, a Központot, de a Hivatalt is.