Nem fognak közlekedni a villamosok Wesselényi utca és a Harminckettesek tere között

Mielőtt még elkezdenénk pánikolni a BKK-sztrájk  miatt, adunk egy sokkal közelebbi és sokkal égetőbb problémát, amiért úrrá lehet rajtunk a frászt: holnaputántól nem fognak közlekedni a 4-es 6-os villamosok a Wesselényi utca és a Harminckettesek tere között, helyettük pótlóbusz fog járni. 

A szomorú hírről a BKK honlapjáról értesültünk, ahol az alábbiakat közölte a vállalat:

2017. április 8-tól (szombattól) 25-ig (keddig) a 4-es és a 6-os villamos vonalán pályafelújítást végeznek Pesten a Bérkocsis utca és a Népszínház utca, a Rákóczi út és a Dohány utca, valamint Budán a Karinthy Frigyes út és a Budafoki út közötti vonalszakaszokon. Az Oktogon és a József utca között utoljára az 1990-es években végeztek nagyfelújítást, a kiemelkedően magas forgalmi terhelés hatására azóta a pályaszerkezet elhasználódott. A forgalom fenntartásához szükséges kisebb beavatkozásokat kéthetente éjszaka elvégzik ugyan, a nagyobb javítási munkákhoz azonban szükség van az áprilisi, két és fél hetes villamospótlásra.

Közlekedés a Nagykörúton a felújítás ideje alatt:

  • Április 7-ről 8-ra, valamint 25-ről 26-ra virradó éjszaka a 4-es és a 6-os villamos nem jár, helyettük a teljes vonalon pótlóbusszal lehet utazni.
  • Április 8-tól 21-én délelőttig, valamint 24-én és 25-én a nagykörúti villamosok két szakaszon, megosztva: a  dél-budai végállomásuktól a Harminckettesek tere megállóig, a Széll Kálmán tér M végállomástól a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállóhelyig közlekednek, a kimaradó szakaszon pótlóbusz viszi az utasokat.
  • Április 21-én délelőttől, valamint 22-én és 23-án napközben a déli szakaszon a 6-os villamos nem közlekedik, helyette a sűrűbben közlekedő 4-es villamos, illetve a Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedő pótlóbusz vehető igénybe.
  • Április 8-a és 25-e között éjszakánként a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.