Ezért nem mindegy, hogy miben sportolsz

Profi és amatőr sportolóként egyaránt fontos, hogy mit viselünk edzés közben, hiszen akár 2-3 százalékkal növelhetjük teljesítményünket a megfelelő sportruházattal. A termékkínálat óriási: választhatunk sűrített levegőt, nagy teherbírású cérnaszálat tartalmazó cipőt, de akár merinói gyapjúból vagy kókuszszállal készített sportruhát.

Talán elsőre a 2-3 százalék nem tűnik olyan soknak, azonban egy profi sportolónak akár a dobogó első fokát jelentheti. Ha a sport nem a hivatásod, csupán a hobbid, vagy a szenvedélyed, akkor is fontos szempont a jó teljesítmény. Ennek eléréséhez érdemes megfelelő öltözetet választanod. Tarts velünk és a Premier Outlet szakértői segítenek eligazodni a sportruházat világában!

Milyen a jó futócipő?

„A cipő sarkában ütéselnyelő anyag, míg a cipőtalp elülső részében pedig egy az elrugaszkodásban segítő technológia található. Az adidas élenjáró technológiája, az úgynevezett boost hab, ami futás közben visszaadja az energia nagy részét, amolyan trambulin módszerrel. Elmondható, hogy cipők esetén mindinkább fontossá válik a kényelem és egyre könnyebbek lesznek. Emellett légáteresztés és vízállóság is jellemzi az egyes típusokat” – meséli az adidas outlet trénere, Nagy Krisztián.


 

Hogyan válasszunk megfelelő ruházatot?

„A ruházatnál az elsődleges szempontok egyike az izzadtság elvezetése. A nedvesség elpárolog a bőrről, ezáltal viselője száraz marad és elkerülhető a kellemetlen érzet. Továbbá az egyes ruhadarabok tartást adnak, védelmet nyújtanak a szél és az eső ellen is. Érdekesség, hogy bár jó néhány termék ellenáll a víznek, mégis jól szellőzik és elpárologtatja az izzadtságot” – mondja Kelemen Balázs, a Premier Outlet Nike üzletének boltvezetője.

A sportruházat világában manapság a funkcionalitás és a divat kéz a kézben jár, ami igazán kedvez a trendek szerelmeseinek. Bármely sportágra is essen a választásunk, mindegyikhez megtalálhatjuk a megfelelő ruhát, cipőt és kiegészítőt.