Erre az attrakcióra az M3 sose lenne képes

Bár a szerencsésebbek (?) már kipróbálhatták az első felújított M3-as kocsit, van olyan közlekedési bravúr, amit még ez a szerelvény sem tud végrehajtani (a döcögésmentes közlekedésen túlmenően). A kínaiaknál létezik egy olyan metró, mely szó szerint keresztülrobog egy épületen minden egy útja alkalmával. 

A kínai Csungking város nem igazán nevezetes semmiről, furcsa metróját leszámítva. A metró tulajdonképpen nem is a föld alatt, vagy földön siklik, sokkal inkább a levegőbe épített sínpáron, vagy ha a helyzet úgy hozza, egy lakóépületen keresztül.

A kínai mérnökök 2004-ben döntöttek úgy, hogy keresztülvezetik a síneket egy 19 emeletes háztömbön. Az indoklás szerint azért kell a vonatnak átrobognia az épületen, mert a hegyes-dombos, 32,5 millió lakosú városban máshol nehezen tudták volna lefektetni a síneket. Ez a megoldás pedig nemcsak egyszerűbb, de olcsóbb is volt. Nem utolsó sorban elég látványos is. Bár az említett házban lakók nem biztos, hogy így vélekednek a különleges metrójáratról.