Meghökkentő módon emlékezett meg a nőnapról New York

Rettenthetetlen lány (Fearless Girl) névre keresztelték azt a New York-i bronzszobrot, amit március 8-án hajnalban csempésztek a Bowling Green Parkba, hogy ezzel kedveskedjenek a nőknek. A szobor órák alatt a turisták kedvence lett. 

A különleges nőnapi köszöntés mögött a a McCann New York reklámiroda és a State Street Global Advisors befektetési tanácsadó cég áll. A két vállalat a szoborral arra akarja buzdítani a munkaadókat, hogy több nőt alkalmazzanak vezetői pozíciókban is.

„Know the power of women in leadership. She Makes a difference”, vagyis „Ismerd meg a női vezetés erejét. A nő változást hoz”

– szól a megmozdulás mottója.

A szobor már csak azért is nagyon érdekes látvány, mert vele szemben egy hatalmas bikaszobor áll, ám a „Rettenthetetlen lány” ennek ellenére is rettenthetetlenül és bátran néz vele farkasszemet.

“A szobor több szinten, többféleképpen is értelmezhető

nyilatkozta az alkotó, Kristen Visbal.

” Küldd ki a lányt, harcoljon meg a bikával, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Ez tipikus Wall Street-i hozzáállás, amikor rizikós üzletekről van szó. Amikor a 35 kilós kisiskolás szembeszáll a bikával, azt nem vakmerőségnek nevezzük, hanem szisztematikus társadalmi hibának. Adj a gyereknek segítséget. Köpönyeget, segítőket, fegyvert a kezébe, ha már a fizikai erején nem tudsz változtatni. Ha így küldöd csatába, eleve vesztésre kárhoztatod, akkor is, ha bátor és nem fél a túlerő szemébe nézni – tette hozzá a művész.

A szobor sorsa kérdéses, mivel engedély nélkül állították fel. Egy hónapig azonban valószínűleg minden probléma nélkül továbbra is az utcán maradhat.

https://www.youtube.com/watch?v=wajzE9CA3Hs