Budapest-közeli kirándulóhelyek, ha egy napra elszabadulnál a fővárosból

A tavaszi időszámítással szerencsére napsütés is érkezett, így végre a szabad levegőn töltődhetünk fel hétvégenként. Egynapos bolyongáshoz, városnézéshez ajánlunk most kirándulóhelyeket, Budapest közelében.  

Ha egy kis kultúrára vágysz: Szentendre & Esztergom

Számos múzeum, templom, skanzen, szűk, macskaköves utcácskák és temérdek marcipán várja a Szentendrére kirándulókat. Külön jó hír, hogy a város akár HÉV-vel is megközelíthető Budapestről, így ideális program lehet akár csak egy napfényes délutánon is.

Esztergom valamivel távolabb fekszik a fővárostól, de nem véletlenül láthatjuk látképét a 10 ezer forintos bankjegyeken. Az országos szinten is jelentős levéltárak, kincstárak, múzeumok, és persze a bazilika kultúrában és történelemben gazdag hétvégi programot ígér.

A természet kedvelőinek: Zebegény

A Dunakanyar talán leghangulatosabb települése Zebegény, a budapestiek körében kirándulóhelyként közismert település. Ide ellátogatni elsősorban a természet közelsége miatt éri meg, a nemrégiben épült kilátótoronyból csodálatos panoráma nyílik a falura, és a Dunakanyarra.

Borimádóknak: Etyek

A Budapesttől harmincperces autóútra elterülő Etyeket a főváros szőlőskertjeként is emlegetik. A több mint 800 hektáros szőlőföld az Etyek-Budai borvidék nevet viseli – itt terem az egyre népszerűbb etyeki borok alapanyaga. A borkóstoláson túl kihagyhatatlan program az évente többször megrendezendő Etyeki Piknik, amely legközelebb április 8-án és 9-én várja vendégeit.

Ahol megelevenedik a történelem: Visegrád

Magyarország egyik legrégibb városa Visegrád, tökéletes kirándulóhely családosoknak is. A Fellegvárból gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra, nagyoknak érdekes lehet még a Királyi palota, a kicsik pedig biztosan sokáig fogják még emlegetni, ha egyszer kipróbálták a gokart pályát.