Ha a menyasszonyok megvadulnak – Elképesztő esküvőrekordok

A téli időszakban zajlanak a legnagyobb esküvőkiállítások, a párok ilyenkor kapcsolnak igazán rá a szervezésre. A párok (oké, a menyasszonyok) hajlamosak túlzásokba esni – ha már életük nagy napjáról van szó – de nézzük, melyek voltak a világ  legelképesztőbb esküvőrekordjai!

A legdrágább ruha? Leghosszabb fátyol? Legnagyobb torta? Ha már van egy elszállt elképzelésed, a következő rekordok elolvasása után rájössz, hogy kispályás vagy.

A világ legnehezebb menyasszonyi ruháját Gail Be készítette 2014-ben: a kreáció 180 kilót nyom. 3 év alatt készítette el a dizájner 22 segédjével. Közel 1 millió kristály díszíti és 6 méter hosszú az uszálya.

2013-ban Sri Lankán egy pár esküvőjén 126 nyoszolyólány, 25 vőfély és 23 koszorúslány volt. Hogy mi értelme volt annak, hogy ennyi ember asszisztáljon egy házasságkötéshez, azt egyszerűen nem értjük. Viszont a Guinness Rekordok Könyvébe természetesen bekerültek!

Szintén Guinness-rekorder az a hölgy, akinek a fátyla 3 kilométer hosszú volt. De ha már fátyol: 4686 méteres verzió nyitotta meg 2014-ben a Perfect Wedding Show-t az Egyesült Arab Emirátusban. Vajon hányan vihették?

A világ legdrágább menyasszonyi ruhája Martin Katz ékszerész és Renee Strauss tervező nevéhez fűződik. 2006 februárjában vonultak be a Rekordok Könyvébe közös alkotásukkal, amelyet 150 karátnyi gyémánt díszít – 12 millió dollárt ér.

A valaha volt legnagyobb menyasszonyi csokrot egy 2003-as kanadai esküvőn csodálhatta meg a nagyközönség. Christa Rasanayagam „tartotta” a közel 100 kilós csokrot, ami több mint 60 méteres volt és 1500 virág díszítette. Nem aprózták el, az biztos! Vajon volt csokordobás?

Ha azt hitted, rengetegen lájkolták az eljegyzési/esküvői fotóidat, tévedsz. Ki kapta volna a legtöbb lájkot, ha nem a Facebook atyja, Mark Zuckerberg? Amikor bejelentette házasságkötésüket feleségével, Priscilla Channel, a bejegyzés több mint 1 millió lájkot kapott.

A babona szerint, aki elkapja a menyasszony csokrát, az a hölgy megy legközelebb férjhez. Ez sajnos nem vált be az amerikai Jamie Jacksonnak: 1996 óta 100 esküvőn volt, ahol 46 alkalommal ő kapta el a csokrot – és a mai napig hajadon.