Nemsokára érkezik az Uber utánpótlása

Tavaly nyáron könnyes szemmel búcsúztunk el az Ubertől, majd utána ugyancsak könnyes szemmel kényszerültünk a tömegközlekedési eszközöket használni. Ennek hamarosan vége szakadhat, ugyanis Budapestet is becélozta az Uber utódjaként emlegetett taxicég.

A szlovák taxicég, a HOPIN már Facebook-oldalán keresi magyarországi sofőrjeit.

„Jelenleg egy előzetes facebookos reklámkampányban toborzunk embereket. Amint elég sofőrünk lesz, elindul a szolgáltatás is, ez 2017 tavaszára várható. Legalább 50 százalékos sikerrátával szeretnénk indulni és onnan növekedni”

– nyilatkozta a cég a hvg-nek.

A HOPIN valójában pontosan ugyanúgy működik, mint az Uber: applikáció segítségével rendelhetünk magunknak taxit, sőt, még a taxis nemét is kiválaszthatjuk, az út után pedig értékelhetjük a vezetőnket. Fizetni készpénzzel és kártyával is lehet majd. Megkönnyíti az utazást, hogy szemben az Uberrel, a HOPIN-nál nem kell regisztrálni az app telepítése után.

Kevésbé szimpatikus tulajdonsága is van a szlovák taxitársaságnak: náluk nem az olcsóság a legfontosabb szempont.

„A mi piaci stratégiánk nem az alacsony ár, de ha valaki olcsó fuvart akar, be tud állítani egy maximum értéket az árazásnál az appon, így csak a legkedvezőbb ajánlatok érkeznek be hozzá. Aki pedig szép és kényelmes autót szeretne, az rábízza magát az általunk javasolt árplafonra”

– nyilatkozta a cég a hvg-nek.

A HOPIN igazi sikervállalkozás: Ljubljana és Kijev meghódítása után Magyarország a 3. célpontjuk, ahova idén szeretnének betörni, utánunk pedig Csehországot célozzák be.