Díjnyertes lett a magyar metróállomás

Legifjabb metróvonalunk, az M4-es, maga a megtestesült építészeti csoda (és nem csak azért, mert csiga lassan készült el). Az Arcdaily építészeti fórum versenyében a Fővám- és  Gellért téri megállókat is díjazták.

A Fővám- és Gellért téri metróállomás a „Twin Stations” (testvérállomások) kategóriában lett a szakmai verseny győztese.  Az ArchDaily Building of the Year Awards-ot 2008 óta adják át, népszerűsége pedig évről évre nő: idén már több mint 3000 épület pályázott.

Az ArchDaily azokat az építészeti megoldásokat díjazza, melyek nemcsak technikai megoldásaikkal és látványukkal kápráztatják el a zsűrit, de ráadásként még „környezetbarát” módon is készült, és aktív szerepet tölt be a társadalom életében.

A két budapesti metrómegállót a Sporaarchitects tervezte, akik már számos szakmai díjat bezsebeltek, például 2014-ben a nemzetköziA+ Awards zsűri- és közönségdíját.

Kiválasztottuk az ArcDailynek azt a 3 díjnyertes épületét, melyek nekünk a legjobban tetszettek,  és melyekhez hasonlót szívesen látnánk Budapesten.

Íme, a mi top 3-unk:

Az év belső tere

Az év épülete (Dánia)

Az év óvodája