Öltöztesd be az állatod! – Innovatív kezdeményezés vagy ordas nagy baromság?

Tudtad, hogy január 14. a nemzetközi Öltöztesd be a háziállatodat!-nap? Na, most már tudod.

guinea-pig

Azt hiszem, tényként közölhetjük, hogy szinte minden baromságnak és légből kapott ötletnek kialakult mára egy világnapja. Azt hihetnénk, hogy az Öltöztesd be a háziállatodat!-nap is csak egy sok közül, azonban fontos mondanivaló húzódik a kezdeményezés mögött. Felhívni a figyelmet a háziállatokra és az örökbefogadás népszerűsítésére. Talán egyesek jobban “emberszámba” veszik az állatokat, ha fel vagy éppen be vannak öltöztetve?

SONY DSC

Kétségkívül az ilyen projektek esetében fenn áll a veszélye annak, hogy az eredeti üzenet elsikkad: sokan arra koncentrálhatnak, hogy ugyan, kinek-minek öltöztessék be házi kedvenceiket. Arról nem is beszélve, mekkora tortúra a házi kedvencnek, hogy a gazdi öltöztető babásat játszik vele, és mindenáron rá akarja erőszakolni azt az ízléses kis pink tüllszoknyát.

maxresdefault

Világéletemben szerettem az állatokat, kiskoromban állatorvos akartam egy ideig lenni (egészen pontosan addig, amíg a szüleim fel nem világosítottak arról, hogy ez vérrel jár együtt, és nem fókuszálhatok egyedül édes kiscicákra és kutyákra). Szóval szeretem az állatokat a mai napig – de néha azt érzem, túlszeretni is lehet akár gyereket, akár kisállatot, aki esetleg gyerekpótlék-funkciót is betölthet az adott gazdi életében. A kutyamanikűr indokolt, egészségügyi esetben – a körömlakkozás azonban már nem. És ugyanez igaz szerintem az állatok öltöztetésére is. Sebaj, ezt a néhány bizarr, beöltöztetett állatos fotót elnézve próbáljunk meg a kezdeményezés eredeti céljára fókuszálni. Nem biztos, hogy sikerülni fog.

IMGP6245-2