A legjobb filmek 2024-ben: 20 romantikus film, ami feldobja az őszi estéket

Összegyűjtöttük a legjobb romantikus filmeket 2024-ből, ha egyedül vagy akár párosan olvadoznátok a tévé vagy monitor előtt. A legmeghatóbb új szerelmes filmek, a legderűsebb romantikus vígjátékok egy helyen.

Vigyél a Holdra (Apple TV+)

Mindenki a sikeres Holdra szállás miatt izgul. A NASA tudja, hogy előbb kell amerikai űrhajósnak feljutnia, mint szovjetnek, mindent el is követ az ügy érdekében, a legjobb vadászpilótáit képezte ki asztronautának, a legnagyobb tudósok dolgoznak az ügyön, az Apollo 11-et mégsem lehet még elindítani. A közvélemény pedig egyre elégedetlenebb. A megoldás? Egy marketinges. Kelly Jones nem ért az űrrepüléshez, de abban nagyon jó, hogy eladjon dolgokat.

Lisa Frankenstein (Skyshowtime)

Rendhagyó romantikus vígjáték egy félreértett tinédzserről és gimis szerelméről, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután a fiú egy sor mókásan borzalmas körülmény összejátszása nyomán életre kel, a pár gyilkos útra indul, hogy rátaláljon a szerelemre, a boldogságra és néhány hiányzó testrészre.

Teknősök végtelen sora (Max)

A 16 éves Aza nagyon igyekszik jó lány, jó barát és jó tanuló lenni, miközben kínzó gondolatainak végtelen spiráljában őrlődik rögeszmés-kényszeres személyiségzavara miatt. Amikor találkozik az elbűvölő Davisszel, az a végsőkig próbára teszi.

Legmeghatóbb romantikus filmek 2024

Papírvékony falak (Netflix)

Valentina egy mindent újrakezdő zongorista. A szomszédja, David egy zajokat gyűlölő feltaláló. Ebben a kapcsolatban a papírvékony fal segít a társkeresésben.

A rólad alkotott kép (Prime)

Az azonos című, nagy sikerű kortárs szerelmes regény alapján készült A rólad alkotott kép középpontjában Solène áll, a 40 éves egyedülálló anya, aki váratlan románcba keveredik a 24 éves Hayes Campbellel, a világ legmenőbb fiúbandájának, az August Moonnak az énekesével.

legjobb romantikus filmek 2024

Challengers (Apple TV+)

A Challengers teniszbajnokságon kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak.

It Ends With Us – Velünk véget ér (a mozikban)

Lily új életet kezdett. Nem volt könnyű gyerekkora, bőven van mit elfelejtenie, de minden rosszon sikerült túllépnie, Bostonba költözött, és új, boldog élet várja. Mindig egy saját boltra vágyott, most talán ez is teljesül. Sőt, ha ez nem volna elég: megismerkedik egy rokonszenves férfival, aki kedves, jó fej és jóképű – hát persze, hogy szerelem lesz belőle. De az intenzív boldogság átmeneti. Lily csapdába kerül, és nem tud kijutni belőle. A múltja utoléri, és ő elköveti az összes hibát, ami elől menekült.

Érintés

Egy romantikus és izgalmas történet, amely több évtizeden és kontinensen átível. A film egy férfi érzelmi utazását követi, aki megpróbálja megtalálni az első szerelmét, aki 50 évvel ezelőtt tűnt el, mielőtt kifutna az időből.

legjobb szerelmes filmek 2024

Kivérző szerelem (a mozikban)

A visszahúzódó konditerem-vezető Lou első látásra beleszeret Jackie-be, a Vegasba tartó ambiciózus testépítőbe. A két lány szenvedélyes viszonya veszélybe kerül, amikor maguk ellen fordítják a város erőszakos kiskirályát, Lou apját.

Szerepjáték (Prime)

Emma és David szerepjátékkal dobják fel esküvői évfordulójuk éjszakáját New Yorkban. Az események azonban fordulatot vesznek, amikor Bob leleplezi Emma Dave előtt ismeretlen titkos életét bérgyilkosként, és ezzel veszélybe sodorja a családot. Emmának eltökéltségére és bérgyilkosi képességeire kell hagyatkoznia, hogy megvédje családját.

legjobb filmek 2024

Mr. Manhattan

Mason Bradley élete teljesen felfordul, amikor váratlanul egyedüli gyámja lesz elhunyt testvére gyermekeinek, pedig eddig a jogi karrierje volt a mindene.

legjobb új szerelmes filmek, premierek 2024

Imádlak utálni (Max)

Bea és Ben egy varázslatos első randit követő félreértés miatt végleg összevesznek. Ám váratlanul újra találkoznak egy ausztrál esküvőn.

A szenvedély íze (Cinego)

A kivételes tehetségű szakácsnő, Eugenie és munkaadója, a nagy gourmet hírében álló Dodin Bouffant húsz éve alkotnak együtt a gyönyörű francia udvarház konyhájában. Különleges kapcsolatukból lenyűgöző gasztronómiai remekművek születnek, amelyek még a világ leghíresebb szakácsait is ámulatba ejtik. A két ember egyre mélyebben kötődik egymáshoz, de Dodinnak szembesülnie kell azzal, hogy Eugenie nem kíván feleségül menni hozzá. Főzni kezd a nőnek, hogy bizonyítsa: nem csupán feleséget, hanem egyenrangú társat keres benne.

Tűzvörös égbolt (Max)

Leon és Felix terve az volt, hogy együtt töltik a nyarat egy nyaralóban a Balti-tenger partján. Barátként akartak ott lenni, de dolgozni is – az egyik a második könyvén, a másik a művészeti portfóliójának összeállításán. De Nadja és Devid is ott vannak, és rengeteg pozitív hangulatot hoznak magukkal. Négy fiatal kísérletezik a szerelemmel, ez pedig Leonnak nem megy könnyen. Hamarosan az erdő is lángolni kezd, hamueső esik, az ég kivörösödik, és a kapcsolatok új dimenzióba kerülnek.

Bonnard – Egy festő szerelme

Pierre Bonnard francia festő a századforduló egyik kiemekedő művésze, a posztimpresszionizmus jeles képviselője volt. Munkásságára hatalmas hatással volt Paul Gauguin. A film Bonnard életét dolgozza fel, egyaránt bemutatva a festő művészetét és elsöprő szerelmét feleségével, Marthe-val. A nő nemcsak élete szerelme volt, de a múzsája is.

Rigó, rigó, szederinda (Max)

A 48 éves Etero egy kis grúziai faluban él. Soha nem akart férjhez menni, a szabadság éppoly fontos számára, mint fenséges süteményei. De az egyedül élő nőre nem néznek jó szemmel a faluban, és hamar a pletykák célpontjává válik. Amikor szenvedélyes szerelemre lobban egy férfi iránt, döntés elé kényszerül: vajon továbbra is kötöttségek nélkül folytassa független életét, vagy ezentúl kapcsolatban éljen? Eterónak meg kell küzdenie a saját érzéseivel, és el kell döntenie, melyik út vezet számára a boldogsághoz.

Romantikus filmek, amiket a legjobban várunk 2024-ben

Hirtelen menyasszony (várható mozipremier: 2024. október 3.)

Benoit újra és újra eladósodik és mindig a gazdag szüleihez fordul segítségért. Az utolsó alkalommal viszont az édesanyja nemet mond neki, így a férfi kénytelen hazudni: azt állítja, hogy megházasodik. Az örömszülők meghívják a fiatalokat hétvégére a marokkói nyaralásukra, így Benoit kénytelen egy álmenyasszonyt találni. Mivel beugró barátnője az utolsó pillanatban visszakozik, a reptérre menet a férfi felbéreli a taxisofőrjét, hogy játssza el a menyasszonyát.

Szex (várható premier:  2024. október 10.)

Két monogám, heteroszexuális házasságban élő kéményseprő olyan helyzetekbe kerül, amelyek megkérdőjelezik a szexualitásról és a nemi szerepekről alkotott véleményüket. Az egyikük váratlan ismertséget köt egy férfival. A másiknak zavarbaejtő álmai lesznek, aminek hatására elkezd azon töprengeni, hogy mások tekintete mennyire formálja a személyiségét, és vannak-e a jellemének olyan aspektusai, amelyeket elnyomott, ezáltal korlátozva önmagát.

Anora (várható premier: 2024. november 7.)

Anora, egy fiatal szexmunkás Brooklynból, találkozik egy oligarcha fiával, és hirtelen elhatározásból összeházasodnak. Amikor a hír eljut Oroszországba, a tündérmese veszélybe kerül, mivel a szülők elindulnak New Yorkba, hogy érvénytelenítsék a házasságot.

Futni mentem (várható premier: 2024. november 21.)

Vera a férjével közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra.