20+ szenzációs program és fesztivál a Dunakanyarban a nyár utolsó hónapjára

Szenzációs programok várnak rátok a nyár utolsó hónapjában, ha úgy döntenétek, ezúttal a Dunakanyarban tesztek kiruccanást.

SUP jóga a Lupa Beach-en | Budakalász (2024. augusztus 1.)

Ha augusztus első napjának végén levezetnétek a heti feszültséget, vár benneteket a fővárostól karnyújtásnyira elérhető Lupa Beach, ahol tengerparti hangulatban kapcsolódhattok ki. 18:30-tól kipróbálhatjátok a SUP és jóga ötvözte mozgásformát is a teljes testi-lelki felfrissülésért.

Tovább az eseményre >>

MCC Feszt | Esztergom (2024. augusztus 1-3.)

Augusztus első napjaiban valóságos fesztiválvárossá változik Esztergom. Az augusztus 1. és 3. között megrendezésre kerülő MCC Feszt ezúttal is izgalmas beszélgetések, interaktív programok, koncert és buli helyszíne lesz, olyan előadókkal a főszerepben, mint a Blahalouisiana, a Halott Pénz, a Margaret Island vagy a Random Trip.

Tovább az eseményre >>

Fotó: mccfeszt.hu

Felső Tízezer, tigris szofi | Barlang | Szentendre (2024, augusztus 2.)

A szentendrei Barlang színpadán jobbnál jobb hazai zenekarok és előadók teszik tiszteletüket, amely alól augusztus 2-a sem lesz kivétel. Ezen az estén a Felső Tízezer és a tigris szofi lép a szabadtéri színpad deszkáira és gerjeszt felejthetetlen hangulatot.

Tovább az eseményre >>

Augusztusi Duna-party – családi programok a strandon | Verőce Beach (2024. augusztus 2-3.)

Augusztus 2-án és 3-án izgalmas programokra számíthatnak a családok Verőce Duna partján: interaktív meseelőadás, koncert, strandbuli, másnap pedig strandröplabda-mérkőzés vár rátok.

Tovább az eseményre >>

Sárkányszelídítő Jazz Napok | Esztergom (2024. augusztus 2-4.)

A jazz kedvelői sem maradnak program nélkül a Dunakanyarban augusztus első hétvégéjén. Péntektől vasárnapig kiváló előadók adják át egymásnak a rivaldafényt. A programok között egyaránt szerepelnek kicsiket és nagyokat is megszólító produkciók, pénteken ráadásul a belépés ingyenes.

Tovább az eseményre >>

Ne felejtsétek el felkeresni Kolodko Mihály legújabb miniszobrát:

Irány Surány Fesztivál (2024. augusztus 3.)

Augusztus 3-án irány Surány! Ingyenes programokkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, kiállítással és gyerekelőadással egyaránt várnak benneteket.

Tovább az eseményre >>

Visegrád-Tahitótfalu SUP-túra (2024. augusztus 3.)

A Dunakanyar legszebb részéről induló SUP-túrával vár benneteket augusztus 3-án a SUP Dunakanyar csapata. A 13 km-es túrán remek hangulatban evezhettek el Visegrádtól egészen Tahitótfaluig.

Tovább az eseményre >>

Fotó: SUP Dunakanyar Facebook

Karinthy Ferenc: Dunakanyar | Szentendre (2024. augusztus 8.)

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán főszereplésével, Szentendre Fő terén elevenedik meg Karinthy Ferenc keserédes komédiája, melyben egy zárás előtt álló kávéfőzőnő vonakodva bár, de kiszolgál egy magányos idegent.

Tovább az eseményre >>

Charlie | Fesztiválsziget Esztergom (2024. augusztus 9.)

Charlie koncert augusztus 9-én a Fesztiválsziget Esztergom színpadán, a Dunától alig egy karnyújtásnyira.

Tovább az eseményre >>

Gasztroest a piacon – Grill és fröccs | Esztergomi Piac (2024. augusztus 9.)

Augusztus 9-én az egyébként is nyüzsgő Esztergomi Piac különleges gasztroest otthona lesz. Egy felejthetetlen grillparti keretében tölthettek el egy izgalmas estét, élő zenével és természetesen frissen készült grillételekkel megfűszerezve.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Esztergomi Piac Facebook

Képriport egy kutyakozmetikából | Lyra Könyvesház, Vác (2024. augusztus 9. – szeptember 5.)

A váci Lyra Könyvesház Torony Galériájában különleges fotókiállítás nyílik augusztus 9-én. A szeptember 5-ig látható tárlat egy kutyakozmetikában elcsípett pillanatokba nyújt bepillantást.

Tovább az eseményre >>

Kiad koncert | Régi-Módi Presszó | Szigetmonostor (2024. augusztus 10.)

Oláh Róbert énekes-dalszerző szólóprojektje, a Kiad, egy üde színfoltja a magyar akusztikus palettának. Ennek a különleges hangulatnak lehettek szem- és fültanúi augusztus 10-én a szigetmonostori Régi-Módi Presszóban.

Tovább az eseményre >>

Dunakanyari gasztronómia | Zsengélő Café | Verőce (2024. augusztus 15.)

Ha mindig is kíváncsiak voltatok, vajon milyen helyi ételek voltak a Dunakanyarba érkezők kedvencei, Nagymaros vagy inkább Verőce számított jobb sörfőzőnek és hogy a sör mellett, milyen borokat készítettek a környéken, úgy az augusztus 15-i gasztronómiai előadás nektek szól! Helyszín a verőcei Zsengélő Café.

Tovább az eseményre >>

Ha megállnátok egy pillanatra és hangulatos helyen frissülnétek fel:

II. Dunakeszi Borsétány (2024. augusztus 16-17.)

A tavalyi nagy siker után augusztus 16. és 17. között ismét megrendezik a Dunakeszi Borsétányt. A koncertekkel és programokkal megtoldott eseményen hét neves pincészet borait lesz lehetőségetek megkóstolni.

Tovább az eseményre >>

Esztergomi Szent István napok (2024. augusztus 17-20.)

Az államalapítást négynapos rendezvénnyel megünneplő Esztergom számos programmal várja a városban érdekezőket. A gyerekprogramok, kézműves vásár, kertmozi, színpadi előadások mellett gasztroudvar is várja az inyenceket. A fellépők között olyan nevek szerepelnek, mint a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapest Jazz Orchestra és Gájer Bálint, valamint az István, a király koncertprodukciója.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Esztergomi Szent István Napok Facebook

Szent István Napi Borünnep | Nagymaros (2024. augusztus 18-19.)

A 700 éves Nagymarost augusztus 18-án és 19-én pezsgő hangulat járja át. A Szent István Napi Borünnep keretében borutca, zenei programok, borkóstolók, táncbemutatók, kézművesek és népi mesterek, sőt mi több, tűzijáték is vár rátok.

Tovább az eseményre >>

Exkluzív Oláh Krisztián Quartet a Kertünkben | Vác (2024. augusztus 23.)

A mesés panorámával kecsegtető váci Kertünk bár és kilátó augusztus 23-án Oláh Krisztiánt és muzsikustársait látja vendégül. A kvartett játékát, a régi és új szerzeményeket a naplementében, mesés kilátással kísérve élvezhetitek.

Tovább az eseményre >>

Filmzene koncert | Szentendrei Skanzen (2024. augusztus 26.)

Augusztus 26-án este érdemes lesz a Szentendrei Skanzen felé venni az irányt. A legnagyobb hollywood-i filmek muzsikái csendülnek majd fel a Danube Classics Szimfonikus Zenekar előadásában. A koncert 20 órakor kezdődik.

Tovább az eseményre >>

Érdemes szemezgetni a skanzen által kínált programok közül:

A legkisebbek könyvvására a Liza Kuckó és Kávézóban | Göd (2024. augusztus 28.)

A gödi Liza Kuckó és Kávézóban augusztus 28-án beszerezhetitek új, kedvenc könyveiteket. A könyvvásáron újdonságokból sem lesz hiány, ha pedig megtaláltátok a szíveteknek legkedvesebb darabot, ünnepeljétek meg azt egy finom süteménnyel és kávéval.

Tovább az eseményre >>

JAM – szabadzene | Zsengélő Café | Verőce (2024. augusztus 29.)

Augusztus 29-én, ha Verőcén jártok érdemes beugrani a Zsengélő Caféba, ahol közös örömzenélés pezsdíti fel a csütörtök estét.

Tovább az eseményre >>

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva (2024. augusztus 30. – szeptember 1.)

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentenre ezúttal is megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás terén. A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva eseményen ízelítőt kaphattok a mediterrán hangulatból, a késő esti programok színes kavalkádjából, koncertekből, beszélgetésekből és kreatív foglalkozásokból egyaránt. Természetesen idén sem marad el a nagy sikernek örvendő fényfestés a Fő téren.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook

Japán Feszt | Czóbel Park | Szentendre (2024. augusztus 31.)

A Szentendre Éjjel-Nappal nyitva eseményének keretében augusztus 31-én a Czóbel Parkban nagy szeretettel várják majd a japán kultúra iránt érdeklődőket. A programok között szerepel többek között kalligráfia, zsinórkötés, de lesz teaceremónia, teakóstoló, vezetett séta és koncert is.

Tovább az eseményre >>