10 szenzációs nyári gasztroprogram júliusban Budapesten és környékén

Tucatnyi izgalmas helyszín és program Budapesten és környékén, ahol ízletes falatokkal dobhatjátok fel nyári napjaitokat.

Vízparti hangulat Budapesten: Jászai Gourmet Lángos (egész hónapban)

A kézzel dagasztott, hagyományos ízvilágú lángosok mellett számtalan ínyenc változatot is megkóstolhattok a Jászai Gourmet Lángosnál. A hely küldetése ötvözni a tradíciókat a modern gasztronómiával. Próbáljatok ki egy sajtos-tejfölöst feketeerdei parasztsonkával és házi lilahagymalekvárral vagy válogassatok a nemzetek konyhái között! A feketefokhagyma textúrák, a tengeri sóvirág, a mikrozöldek, a szarvasgomba, a grillezett articsóka, vagy a balzsamecet kaviár csak egy-egy alapanyag, ami felejthetetlen élménnyé teszi a lángosozást. Itt bátran kérhetitek teljeskiőrlésű tésztával, ami szintén remekül passzol a gourmet lángosokhoz, vagy válasszatok vegán verziót! És ha még maradt hely a pocakotokban, zárjátok az élményt egy hagyományos szalagos fánkkal!

További infók >> 

gasztro programok Budapest 2024 július
Fotó: Jászai Gourmet Lángos (Facebook)

Éjszakai ízutazás Ázsiába: Chinatown Budapest éjszakai piac (egész hónapban)

A Chinatown Budapest éjszakai piaca idén immár 12. alkalommal nyitotta meg kapuit a kőbányai Wan Hao mellett, hogy autentikus ázsiai ételeket és italokat, utánozhatatlan hangulatot és fergeteges programokat biztosítson egész nyáron. Az ünnepnapokat is beleszámítva minden egyes nap 17:00-23:00 között nyitva tartó ételpiac látványvilágával, illataival és ízeivel rögtön Ázsiába repíti az ide betérőket. Az autentikus ázsiai konyha mellett különböző események hozzák közelebb hozzánk a távoli kultúrát.

Facebook-esemény >> 

gasztronómiai programok Budapest 2024 július
Fotó: Egy jó kép rólad

Gasztronómia, történelem és kultúra: Esztergomi Piac (egész hónapban)

Esztergom történelmi belvárosának szívében találjuk a tavaly megnyitott piacot, amely nemcsak minőségi, megbízható forrásból származó portékáival, de heti és havi rendszerességgel megrendezett tematikus eseményeivel, gyerekprogramjaival és workshopjaival is felhívja magára a figyelmet. A középkori hagyományokat folytatva egyszerre vásártérként és pezsgő közösségi találkozópontként funkcionáló piac kínálatában a füstölt húsok, ropogós péktermékek, sajtok, zöldségek, mézek és savanyúságok éppúgy megtalálhatók, mint a színpompás virágok vagy a frissen készült lángos.

További infók >> 

Gasztronómiai rendezvények magyarországon
Fotó: Esztergomi Piac

Új és autentikus: Annapurna Nepáli Étterem (egész hónapban)

Megnyílt az ország első nepáli étterme Budapest szívében, a gasztronegyedként emlegetett Ráday utcában. Ha valami újdonságra vágytok, mindenképp látogassatok el a családi vállalkozásként működő Annapurna Étterembe, ahol nemcsak Nepál autentikus ételeit és egyedi koktéljait kóstolhatjátok meg, hanem egy kis időre megtapasztalhatjátok a nepáli vendégszeretetet is. A helyszínen nepáli szakácsok által készített fogásokat próbálhattok ki, melyekről kérdezzétek bátran a személyzetet, készséggel válaszolnak!

Bővebb infók>>

blank
Fotó: Annapurna Nepali Restaurant

Teraszkoncertek Zuglóban: Szaletly (2024. július 7., 8., 10., 14., 15., 17., 21., 22., 24., 28., 29., 31.)

A Szaletly Vendéglő és Kertben a magyar konyha remekbe szabott és modern fogásai mellé hétköznap esténként, vasárnap pedig déltől szól andalító muzsika. Az étterem fényét még tovább emelő, hangulatos, nyári teraszkoncertek a tökéletes kiegészítői a Szaletly gasztronómiai élményének, ahol a kiváló alapanyagokból készült hagyománytisztelő ételek között akár egy Jókai-regény ihlette fogást is lesz lehetőség megkóstolni.

További infók >> 

blank
Fotó: Szaletly

Kertmozis vacsora: DODO’s Kitchen (2024. július 10., 17., 24., 31.)

A Dunára néző á la carte étterem teraszán, illetve kertjében júliustól nyári kertimozi biztosítja a kulturális élményeket a kulináris élvezetek mellett. Vagyis július 10-től minden szerda este, 21:00 órától különböző műfajú filmekkel várják az erre járó filmrajongókat. 

Facebook-esemény >> 

Gasztrofesztivál budapest 2024
Fotó: DODO’s Kitchen

Családi piknik a tóparton: Platz Piac (Pilisvörösvár, 2024. július 14. )

Már négy éve rendeznek hónapról hónapra termelői piacot a Kacsa-tó partján. Július 14-én is estébe nyúló piacozással várnak titeket, a szülinap alkalmából ingyenes családi programokkal, koncerttel és vacsorával kiegészítve. Az ünnepléshez hideg, csapolt sörrel és koktélokkal is készülnek.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi gasztronómiai programok budapest
Fotó: Platz termelői piac – Családi piknik (Fotó)

Mexikói ünnep a belvárosban: Viva la Tereza Fiesta (2024. július 25.)

Július 25-én különleges mérföldkövet ünnepel a Nagymező utca hasziendája, ugyanis pontosan hat éve készülnek ugyanolyan szenvedéllyel az autentikus mexikói fogásaik. A születésnapi fiesztán élő zenével, mexikói programokkal, a kisebbeket pedig este nyolc órától arcfestéssel várják. Ahogy egy igazi mexikói ünnepről sem itt sem maradhat el a piñatatörés sem.

Facebook-esemény >> 

Budapesti gasztronómiai fesztiválok 2024 nyár
Fotó: Tereza

BBQ a Dunakanyarban: Füstölgő Vacsoraest (Zebegény, 2024. július 26.)

Július 26-án újra összeülhetünk egy zenés Füstölgő Vacsoraest keretén belül a dombon. Gyönyörű kilátás, naplemente és nyugalom vár a Füstölgő Sarok BBQ szabadtéri helyszínén! Előételként egy nyári könnyű étel érkezik, főételként pedig jönnek a legnagyobb nehézbombázók, a marhaoldalas, illetve az örök kedvenc Boeuf Bourguignon!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Füstölgő Sarok BBQ

Gasztrotúra a zsidónegyedben: Kóser séta Fűszeres Eszterrel (2024. július 28.)

Július 28-án Budapest sokak által csak bulinegyedként ismert zsidónegyede fedi fel nem mindennapi, múltbéli gasztrotörténeteit. A sétán Fűszeres Eszter gasztroblogger kalauzolja a séta résztvevőit hagyományok, a pesti zsidók és a kóser konyha rejtelmeiben. A Csányi utca 5. elől induló sétán természetesen családi történetek és izgalmas pletykák, intrikák is terítéken lesznek.

További infók>>

További gasztroélmények Budapesten: