7 mennyei reggelizőhely a hét minden napjára

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, meg kell adni a módját – szerencsére a fővárosban sokan osztják az előbbi nézetet, így Budapest, nagy örömömre, egyre több remek reggelizőhellyel büszkélkedik. Hét kedvencemet mutatom most be nektek.

Forrás: Törökméz // Facebook

Cinnamon

Május 15-én nyitotta meg kapuit Buda legújabb reggelizőhelye, a Cinnamon. A frissen pörkölt kávé, házilag készített szendvicsek és saláták, helyben készített házi sütemények, limonádék, borok és azonnal préselt gyümölcslevek mellett barátságos közeg és hangulatos enteriőr vár. A menülapon többek között találkozhatunk roppanós bécsi virslivel házi kenyérrel, croissant-nal, házi fahéjas-almás fánkkal, hagyományos tojásos reggelikkel, de joghurtos müzlivel, friss gyümölcsökkel is, amelyeket egész nap kedvünkre fogyaszthatunk.

Szimply

Havonta megújuló menüsor és jól átgondolt és megvalósított reggelicsodák, gyönyörűen tálalva jellemzik a pesti belváros csendes kapualjában megbúvó Szimplyt. Májusban például kóstolhatunk náluk mandulás francia pirítóst, fekete rebarbarával, mogyorós paradicsom sorbetval és eperrel; „Denis” névre keresztelt, buciban sült spenótos, cheddar sajtos, baconös tojást, kapros fokhagymás uborkával, de a facsart gyümölcslevek például visszatérő szereplői az étlapnak. A tulajdonosok gondoltak a vegán, vegetáriánus, gluténmentes vagy cukormentes étrendet követőkre is, így nemcsak az ételek tartalma van pontosan feltüntetve a menüsoron, de zárójelben az is szerepel, mely különleges étrendnek felel meg az adott fogás. Mi már nagyon várjuk a júniusi finomságok listáját!

Amber’s French Bakery & Café

„Sanzonok, báj, kitüntetett figyelem, remek ciabatták, baguette-ek, croissant-ok, fantasztikus sütemények, eclairek, tartok és egy petit francia életérzés vár rád is” – olvashatjuk a Fővám téri Amber’s French Bakery & Café honlapján. Sokszor jártunk már náluk, és nem is tudtuk volna jobban megfogalmazni, hogy miért különleges a francia pékségek hangulatát idéző reggelizőhely. Kóstoltuk már csokis-pisztáciás papucsukat, csirkés-avokádós baguette-jüket, „Croque Monsier” sonkás melegszendvicsüket és persze a reggeli legfontosabb részét képező díjnyertes kávéjukat – mindennel 100%-ban elégedettek voltunk. Érdemes még tudni, hogy az online díjmentesen kiváltható Amber’s Friend kártyával minden termék árából 10% kedvezményt kapnak a törzsvendégek.

Zoska

A nyüzsgő fővárosnak aprócska nyugalomszigete az Astoria közelében található Zoska. A nap bármely szakaszában betérhetnek ide az urbanisták, ha egy finom reggelire fáj a foguk. Repertoárjuk nincs túlgondolva, egyszerű, de éppen ebben rejlik az otthonos reggelizőhely varázsa: bundás kenyér tejföllel, amerikai palacsinta, barackos caprese szendvics, tonhal saláta és mártogatós tál köszön vissza az étlapról. A reggeli elfogyasztható kiskedvencekkel, egy kényelmes fotelben, a teraszon, vagy az ablakpárkányban puha párnák között.

fekete

Még mindig akadnak néhányan, akik nem tudják, hogy a Múzeum körúti 11 négyzetméteres eszpresszóbár az udvarról nyíló brew&food bárral egészült ki 2015-ben. A belső helyiségben az újhullámos kávék mellé isteni édességeket fogyaszthatunk, de akár reggelizhetünk is a hangulatos pesti ház udvarán. Kiváló minőségű, kis pörkölőktől érkező kávéjukkal kevés budapesti üzlet képes felvenni a versenyt, de a minimalista (és fenntartható!!!) design és enteriőr egyenesen verhetetlen. Van náluk gyümölcsös pite, brownie – a múltkori banános isteni volt -, palacsinta, omlett, ham&eggs és még sok minden más. Nézzetek be!

Törökméz

Már akkor összefut a nyál a számban, ha csak a budai oldalt erősítő Törökméz kínálatára gondolok: napi leves, mint például – hogy személyes kedvencemet említsem – erdei gyümölcsleves hideg túrógombóccal; friss pékáru minden reggel, házi sütemények és limonádék, frissen pörkölt kávé, sonka- és sajttálak, és persze brunch minden nap. Mindent nyugodt szívvel ajánlunk kipróbálásra, de ha egy fogást kellene kiemelnem, akkor az kétségkívül a lazacos-avokádó szendvicsük lenne.

Sarki Fűszeres

Ugyan kissé kilóg az eddig felsorolt reggelizőhelyek közül Újlipótváros büszkesége, a Sarki Fűszeres, de annál szerethetőbb színfoltja Budapestnek. A Pozsonyi út ikonikus delikátboltjába betérhetünk gourmet ínyencségekre vadászni, reggelizni, kávézni, de borozni is. A helyiség aprócska, de a vendégszeretet annál nagyobb – sok jó ember kis helyen is elfér, ekképpen szólhatna a Sarki szlogenje.